Filets de llobarro al forn sobre llit d'escalivada amb ganyims amb salsa de calçots
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dos llobarros de ració (330 grams cadascun aproximadament)
- Escalivada amb ganyims( la podeu veure a les meves receptes)
- Salsa de calçots( la podeu trobar a les meves receptes)
- Sal
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Pebre negre en pols
- Julivert picolat
2 racions
Utensilis
Una safata plana per anar al forn
Un cassó gran
Una espàtula plana molt fina
Un estri per escatar el llobarro
Un ganivet filetejador
Dos plats grans de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, fem la salsa de calçots com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fem l'escalivada amb ganyims com explico a la meva recepta, i la reservem.
A continuació, netegem i escatem els llobarros, els hi tallem el cap i amb l'ajud d'un ganivet filetejador, els tallem en dues meitats a lo llarg, fins aconseguir dos filets de cada llobarro. Tot seguit, fiquem els quatre filets de llenguado en la safata per anar al forn, amb la pell a la part de sota, els salpebrem i els reguem amb un raig de vi blanc i un raig d'oli d'oliva, i els fiquem en el forn a 180º, uns deu minuts, fins que veiem que són cuits.
Agafem els plats, fem un llit d'escalivada en el fons, i al damunt fiquem els dos filets de llobarro. Ja per acabar el plat, els cobrim amb la salsa de calçots, els espolsem amb julivert picolat, i ja els podrem servir a taula.
1h
Notes
Farem tants llobarros com comensals seguin a taula.
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1768 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.