Farcellets de col farcits de samfaina, amb salsa de piquillos
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Guisat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Deu fulles de col de mida gran
- Samfaina per farcir vuit farcellets
- Salsa de pebrots del piquillo
- Aigua
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
- Mitja ceba picada
- Una branca d'api
- Una fulla de llorer
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un colador fi
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Una cassola de terrissa gran
Una cullera de fusta
Una escorredora
Paper de cuina
Una aranya de filferro
Una salsera
Una paella gran
Elaboració
Primerament, netegem deu fulles de col, els hi tallem la part del tronxo, i les posem a coure en una cassola fonda amb: aigua, sal, mitja ceba pelada, una fulla de llorer i una branca d'api.
Quan les fulles de col ja són cuites, les escorrem i posem les vuit més maques damunt de paper de cuina i les reservem.
A part, fem la salsa de piqui llos com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta la deixem temperar una mica abans de farcir els farcellets.
A continuació, anem omplint els farcellets amb la samfaina, i tot seguit els passem per farina i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregits, amb l'ajuda d'una aranya de filferro els anem posant en plats individuals de dos en dos, i en el moment de servir-ho a taula posem una salsera a part, amb la salsa perquè cadascú es posi la salsa al seu gust.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
569 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.