Coca de Sant Josep

Ingredients

  • Crema pastissera [Veure recepta]
  • Una placa de pasta de full
  • Sucre
  • 100 grams de pinyons
  • 6 cireres vermelles (confitades)
  • 4 cireres verdes, (confitades)
  • Un ou batut
  • Farina
  • Un full de paper sulfurat
  • Cigrons secs
  • Gelatina de poma

2 racions

Utensilis

Un corró, per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un bufador o una pala, per cremar la crema
Un pinzell per pintar la pasta de full
Una manega pastissera

Elaboració

Primer de tot, espolsem farina en el marbre on farem les coques, perquè no s'enganxi la pasta. Seguidament, estirem la pasta de full, amb l'ajuda del corró per punxar, la punxem, excepte una vorera d'un dit d'ample, al voltant de tota la coca.
A continuació, pintem tota la vorera de la coca, amb ou batut, hi anem posant els pinyons ben repartits, per tota la vorera, i seguidament, ho espolsem amb força sucre.
Abans d'enfornar-ho, repartim els cigrons per tota la base de la coca, per tal que el full, no ens pugi del centre, en coure-ho. Ho enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full és daurada, i ho traiem.
Quan el full ja és fred, retirem tot els cigrons, i amb l'ajuda de la mànega pastissera, omplim tota la superfície de la coca amb la crema.
Seguidament, espolsem tota la crema amb força sucre, i amb l'ajuda del bufador ho cremem, amb molta cura, que no quedi massa cremada.
Per acabar la coca, tallem les cireres en dues meitats, i les anem repartint pel voltant de tota la coca, i això hi donarà la nota de color.
Abans de presentar la coca a taula, la pintem amb gelatina, per tal de donar-li més lluentor a la coca.

40min

Notes

La diada de Sant Josep, és el dia per excel·lència, de la crema catalana.
Ja sigui la famosa crema Catalana cremada, o qualsevol pastis elaborat amb crema, si és cremada, molt millor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2685 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Ricard Font Berengueras diu:
l'he provat i es exquisita fàcil de fer i de fàcil complimentar

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: