Coca de Sant Josep

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Crema pastissera, està en les meves receptes.(la quantitat, depèn de les coques que vulguem fer).
  • Pasta de full (la de La Sirena, és ideal per fer aquestes coques)
  • Sucre
  • 100 grams de pinyons
  • 6 cireres vermelles (confitades)
  • 4 cireres verdes,( confitades)
  • Un ou batut
  • Farina
  • Paper per al forn
  • Cigrons secs
  • Gelatina de poma

2 racions

Utensilis

Un corró, per estirar la pasta de full
Un corró punxador, per punxar la pasta de full
Un bufador de cuina,( soplete), o una pala, per cremar la crema
Un pinzell per pintar la pasta de full
Una manega pastissera

Elaboració

Primer de tot, espolsem farina en el marbre on farem les coques, perquè no s'enganxi la pasta. Seguidament, estirem la pasta de full, amb l'ajud del corró punxador, la punxem, excepte una vorera d'un dit d'ample, al voltant de tota la coca.
A continuació, pintem tota la vorera de la coca, amb ou batut, hi anem posant els pinyons ben repartits, per tota la vorera, i seguidament, ho espolsem amb força sucre.
Abans d'enfornar-ho, repartim els cigrons per tota la base de la coca, per tal que el full, no ens pugi del centre, en coure-ho. Ho enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full és dauradeta, i ho traiem.
Quan el full ja és fred, retirem tot els cigrons, i am b l'ajud de la mànega pastissera, omplim tota la coca de crema.
Seguidament, espolsem tota la crema amb força sucre, i amb l'ajud del bufador ho cremem, amb molta cura, que no quedi massa cremada.
Per acabar la coca, tallem les cireres en dues meitats, i les anem repartint pel voltant de tota la coca, i això hi donarà la nota de color.
Abans de presentar la coca a taula, la pintem amb gelatina, per tal de donar-li més lluentor.

40min

Notes

La diada de Sant Josep, és el dia per excel·lencia, de la crema catalana.
Ja sigui la famosa crema Catalana cremada, o qualsevol pastis el·laborat amb crema, si és cremada, millor que millor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Ricard Font Berengueras diu:
l'he provat i es exquisita fàcil de fer i de fàcil complimentar


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!