Pastís de Sant Jordi
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze llesquetes de pa de motlle sense crosta.
- Un pot de maionesa.
- Un pot de salsa rosa.
- Pernil salat talladet molt fi.
- Enciam
- Olives farcides d'anxova.
- Gambes petites pelades.
- Tres ous durs.
- Pebrot de llauna a tiretes.
- Variants amb vinagre.
6 racions
Utensilis
Una flamera millor de vidre, i una safata de servir bonica.
Elaboració
Posarem una primera capa de pa de motlle (tres llesques).
Seguidament, posarem una capa de salsa rosa, variants talladets petits i gambes.
Una segona capa de pa de motlle.
Després, maionesa, pernil salat tallat petitó, i olives tallades pel mig.
Una tercera capa de pa de motlle.
Una capa de maionesa, ou dur ratllat, pebrot de llauna tallat petitó, i gambes novament.
Acabarem amb una capa de pa de motlle.
Ho deixarem unes hores a la nevera, perquè s'ajuntin els gustos.
Ho desmotllarem, i ho posarem en una safata de servir.
Hi posarem per sobre maionesa, tapant tot el motlle, i enciam a trossets.
Ho decorarem amb pebrot, ou dur, variants i olives, (a gust)
45min
Notes
Aquest pastís, es pot fer per Sant Jordi. Formarem les quatre barres amb el pebrot, i farem una rosa amb la pell d'una tomaca madura. Queda molt bonic.
Etiquetes: Diades del nostre País Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3314 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.