Cassoleta de Linyola, o cassola del tros
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Un quilo de cargols tipus vinyals
- Dues fulles de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Bitxo petit
- Sal
- Oli d'oliva
- Espinacs (naturals o congelats)
- Quatre tires de costella de porc, tallades a trossos menuts
- Un conill tallat a trossos menuts
- Llonganissa (botifarra crua) tallada a trossos, (uns 400 grams)
- Cansalada de panxeta tallada a trossets menuts, (uns 400 grams)
- Una ceba picada
- Tres alls pelats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Pa fregit
- Julivert
- Un grapat d'ametlles torrades
- Vi blanc
- Conyac
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una olla mitjana
Una cassola de terrissa
Un colador gran
Un cassó gran
Elaboració
							Primer de tot, posem a coure els cargols, amb : sal, la farigola, el romaní, el llorer i el bitxo. Al principi, amb el foc molt baix, perquè s'enganyin. Després, ja podem posar el foc ben fort, fins que són cuits. Els colem i reservem una mica del brou de la cocció.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs. Quan són cuits, els escorrem i els reservem.
En una cassola ben fonda, posem a fregir amb oli d'oliva : el conill, la costella, la llonganissa i la cansalada. Quan tot plegat és mig fregit, afegim : la ceba picolada, dues fulles de llorer, els alls pelats, i el sofregit de tomàquet.
Deixem que cogui una estona, i seguidament, hi afegim un raig de vi, i un raig de conyac.
Després, ja podem posar : els cargols, els espinacs, i una mica del brou dels cargols.
A part, fem una picada amb : pa fregit, les ametlles torrades, el julivert, i un gra d'all.
Posem la picada a la cassola, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot el conjunt estigui cuit.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
D'aquesta cassola de tros, a tota la zona de l'Urgell, s'en fan concursos, i hi ha molta rivalitat, per veure qui fa la cassola més abellidora.
 Etiquetes: 
						Cuina d'hivern  La cuina dels platillos
 
						Etiquetes: 
						Cuina d'hivern  La cuina dels platillos  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 9829 visites.
 9829 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Ous i làctics
 Ous i làctics Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Rostit
 Rostit 
  Altres
 Altres 
  
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Postres i dolços
 Postres i dolços





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram