Calçots amb samarreta

Ingredients

  • 24 calçots (sis per comensal)
  • Sal
  • Aigua
  • Un brot de julivert
  • Salsa per calçots [Veure recepta]
  • Farina
  • Dotze ous batuts

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una paella fonda
Una aranya de filferro

Elaboració

Agafem els calçots, els hi tallem els bigotis, i els hi traiem la primera pell.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert (perquè conservin el seu color verd) els bullim uns cinc minuts.
Un cop escaldats els escorrem, i reservem.
Tot seguit, agafem els calçots un per un, els passem per farina i ou, i els fregim en una paella fonda amb força oli d'oliva.
Un cop fregits, els posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, en posem sis en cada plat, i a la part de sota dels calçots, posem una mica de la seva salsa, i ja els podem servir a taula.

40min

Notes

A la comarca de l'Alt Camp, a primers de Novembre, ja venen calçots amb D.O.P. Valls.
Aquests calçots amb samarreta, estan pensats, per les persones que vivim en un pis, i no podem fer-los a les flames.També els anomenen "calçots amb gavardina ", o simplement, "calçots arrebossats".


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3992 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: