Calçots amb samarreta
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tempura
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 24 calçots (sis per comensal)
- Sal
- Aigua
- Un brot de julivert
- Sala per calçots
- Farina
- Dotze ous batuts
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella fonda
Una aranya de filferro
Elaboració
Agafem els calçots, els hi tallem els bigotis, i els hi traiem la primera pell.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert (perquè conservin el seu color verd) els bullim uns cinc minuts.
Un cop escaldats els escorrem, i reservem.
Tot seguit, agafem els calçots un per un, els passem per farina i ou, i els fregim en una paella fonda amb força oli d'oliva.
Un cop fregits, els posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, en posem sis en cada plat, i a la part de sota dels calçots, posem una mica de la seva salsa, i ja els podem servir a taula.
40min
Notes
A la comarca de l'Alt Camp, a primers de Novembre, ja venen calçots amb D.O.P. Valls.
Aquests calçots amb samarreta, estan pensats, per les persones que vivim en un pis, i no podem fer-los a les flames.També els anomenen "calçots amb gavardina ", o simplement, "calçots arrebossats".
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3571 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.