Calçots amb samarreta
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tempura
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 40 calçots (deu per comensal)
- Sal
- Aigua
- Un brot de julivert
- Sala per calçots
- Farina
- Dotze ous batuts
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella fonda
Una aranya de filferro
Elaboració
Agafem els calçots, els hi tallem els bigotis, i els hi traiem la primera pell.
Seguidament, en una cassola fonda amb : aigua, sal i un brot de julivert (perquè conservin el seu color verd) els bullim uns cinc minuts.
Un cop escaldats els escorrem, i reservem.
Tot seguit, agafem els calçots un per un, els passem per farina i ou, i els fregim en una paella fonda amb força oli d'oliva.
Un cop fregits, els posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, en posem deu en un plat, i a la part de sota dels calçots, posem una mica de la seva salsa, i ja els podem servir a taula.
40min
Notes
A la comarca de l'Alt Camp, a primers de Novembre, ja venen calçots amb D.O.P. Valls.
Aquests calçots amb samarreta, estan pensats, per les persones que vivim en un pis, i no podem fer-los a les flames.També els anomenen "calçots amb gavardina ", o simplement, "calçots arrebossats".
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina del calçot
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2323 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.