Farcellets de col verda, farcits amb bolonyesa
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze fulles de col verda
- Aigua
- Sal
- Dos ous batuts
- Farina
- Oli d'oliva
- Bolonyesa
- Salsa beixamel
- Formatge ratllat
- Mantega
- Julivert
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Un drap de cotó blanc, de mida gran
Uns estalvis
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua, un brot de julivert, i sal, i quan són cuites, les posem en un bol amb aigua freda, i uns quants glaçons.
En el moment de fer els farcellets, anem posant les fulles de col, damunt el drap de cotó, i amb l'ajuda d'un ganivet, retallem les fulles de col, fent-les de forma quadrada.
Tot seguit, les farcim amb la bolonyesa, les dobleguem en forma de canaló, les passem per farina i ou batut, i ho fregim amb oli d'oliva, fins que són rossos.
Seguidament, posem una mica de beixamel en el fons de cada cassoleta, i anem ficant els farcellets, de tres en tres. Acte seguit, ho cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, hi posem una nou de mantega damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que els farcellets, estiguin ben daurats. Seguidament, ho traiem a taula, amb uns estalvis a sota de cada cassoleta, per tal de no cremar-nos.
1h
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels farcellets de col Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2122 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.