Farcellets de col verda, farcits amb bolonyesa

Ingredients

  • Dotze fulles de col verda
  • Aigua
  • Sal
  • Dos ous batuts
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Bolonyesa [Veure recepta]
  • Salsa beixamel [Veure recepta]
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Julivert

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Un drap de cotó blanc, de mida gran
Uns estalvis
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua, un brot de julivert, i sal, i quan són cuites, les posem en un bol amb aigua freda, i uns quants glaçons.
En el moment de fer els farcellets, anem posant les fulles de col, damunt el drap de cotó, i amb l'ajuda d'un ganivet, retallem les fulles de col, fent-les de forma quadrada.
Tot seguit, les farcim amb la bolonyesa, les dobleguem en forma de canaló, les passem per farina i ou batut, i ho fregim amb oli d'oliva, fins que són rossos.
Seguidament, posem una mica de beixamel en el fons de cada cassoleta, i anem ficant els farcellets, de tres en tres. Acte seguit, ho cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, hi posem una nou de mantega damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que els farcellets, estiguin ben daurats. Seguidament, ho traiem a taula, amb uns estalvis a sota de cada cassoleta, per tal de no cremar-nos.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2312 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: