Salsa dels calçots
												Categoria: 
						
						 Salses
 
						Salses
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						Recepta per forn
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 10 tomàquets madurs (aproximadament un quilo i mig de tomàquets pesats en cru)
- 200 grs. ametlla torrada
- 2 nyores
- 1 cap d'alls
- 10 gr de sal
- 3 cullerades soperes d'un bon vinagre
- 400 c.c. d'oli d'oliva extra verge
- 1 culleradeta tamany postres de pebre vermell dolç
- 1 bitxo i un xic de pebre vermell picant (si us agrada el sabor picant)
Utensilis
Forn i minipímer. 
Si no teniu forn podeu escalivar els alls i els tomàquets de la forma que us vagi millor i si no teniu trituradora podeu emprar la mà de morter.
Elaboració
							-Escaldar les nyores en aigua tèbia i deixar-les una estona submergides.
-Escalivar els tomàquets i els alls al forn. Pelar i deixar refredar. 
-Treure les pells a l'ametlla torrada.
-Amb la punta d'un ganivet, raspar la polpa de les nyores.
-En un recipient una mica alt, adequat al volum dels ingredients que anem a triturar, posar els alls i els tomàquets escalivats amb el seu suc (és important que el suc de la safata no s'hagi recremat per poder-lo posar a la salsa), l'ametlla torrada, la polpa de les nyores, la culleradeta de pebre dolç vermell i el xic de picant, la sal i el bitxo. Triturar tots aquests ingredients amb el Minipímer. Afegir el vinagre i part de l'oli, seguir triturant i acabar-lo d'afegir tot. Tornar a batre fins que quedi una pasta fina.
Tasteu-la per rectificar de sal, vinagre, oli i picant.
														
Notes
Així és exactament com la faig jo però hi ha qui posa un 50% d'avellanes, en comptes de tot ametlla. També hi ha qui l'espesseix amb pa fregit, galetes o inclús patates xips, però aquestes combinacions no l'ajuden a fer-la més bona, ans al contrari.
Sempre que la feu tingueu a mà una mica més d'oli per si us convé afegir-ne. 
Tot i que és la salsa típica pels calçots, jo la faig tot l'any per acompanyar peix a la planxa, verdures a la brasa o amanir l'enciam.
La podeu congelar en petits recipients i així tindre'n sempre disponible.
 Etiquetes: 
						Una salsa molt catalana  Salsa de calçots
 
						Etiquetes: 
						Una salsa molt catalana  Salsa de calçots  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 8435 visites.
 8435 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres 45 min.
 45 min. Salsa
 Salsa Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram