Fideus rossejats

Ingredients

  • 250grams de fideu cabell d'àngel
  • 1 litre de fumet de peix
  • 200 grams gambetes pelades
  • 1 gra d'all
  • 1 cayena
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 1 tireta de pebrot vermell
  • 1 ceba petitona
  • Pebre vermell (opcional)

4 racions

Elaboració

Si us feu el fumet, aquest procediment és súper senzill i queda molt bo. Primer de tot saltegem la ceba i la tira de pebrot tallat ben petit en un cassó amb molt poc oli fins que sigui rosset i llavors hi afegim peix de roca o bé si teniu algún cap de peix el podeu fer servir. Deixeu-ho coure uns 10 minutets mentre aneu removent, i llavors ja hi podeu afegir 1,5 litres d'aigua i dixar coure fins que redueixi a 1 litre.
En una paellera hi poseu un rajolí d'oli, els fideus, la cayena i l'all tallat molt molt petitó i poseu a enrossir al foc (sense dixar de remenar doncs es cremen amb molta facilitat, quan són de color caramel hi afegiu el brou i les gambetes pelades
crues, poseu a foc viu fins que es beguin el brou. Si veieu que els falta un punt de cocció hi podeu afegir una mica d'aigua. Rectifiqueu de sal i ja ho teniu.

35min

Notes

Moltes vegades heu sentit que la fideuà perquè quedin els fideus amunt s'ha de posar al forn, amb aquesta recepta veureu que no fa falta i per això resulta tan fácil i tant agraïda de fer.
Tinc un gran vici i és el de no desaprofitar gens de menjar; un consell, quan feu gambes i els caps no els hagueu d'utilitzar, congeleu-los i els poseu al fumet en substitució de qualsevol altre peix, és espectacular el sabor!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2401 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
M'agrada molt la teva recepta i així faré els fideus rossejats la pròxima vegada. El detallet de guardar els caps de les gambes és significatiu; els bons cuiners mai desaprofiten res.
Gràcies per la recepta.
Montserrat Codony Ferré diu:
Moltes gracies Alicia! M'ha fet molta il.lusio rebre el meu primer comentari, i a sobre positiu!!!! Em sembla que haurem de fer intercanvis, doncs jo el tema pastissos...millor sense comentaris! Fins aviat, i gracies de nou!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!