Cassola de fideus amb pilotes i carxofes
Ingredients
Per a fer les pilotes:
- 300g de carn picada 50% porc i 50% vadella
- 1 ou
- 2 dents d'all tallat a dauets
- 1 llesca de pa remullat i escorregut
- Julivert tallat ben fi, sal, pebre negre, canyella i farina
Per a fer la cassola de fideus:
- 4 cullerots de fideus perla
- 9 cullerots de brou de carn
- 3 cors de carxofa tallats a terços
- 1 porro tallat a juliana
- 1 pebrot verd mitjà tallat a daus petits
- 1 grapat de daus de pernil salat
- 6 tomàquets de ramellet ratllats
- Sal, oli d'oliva i pebre vermell
2 racions
Elaboració
Preparem per fer les pilotes. Barregem tot, excepte la farina, amb l'ajuda d'una forquilla en un bol. Quan ho tinguem ben barrejat farem les pilotes com si fossin mandonguilles, les cobrirem de farina i les fregirem en oli d'oliva fins que quedin dorades. Les reservem.
En una cassola li posem dues cullerades de l'oli que hem fet servir per a fregir les pilotes i començarem a fer un sofregit amb les verdures. Primer li posarem les carxofes. Deixarem que es facin uns cinc minuts a foc lent procurant que no es cremin. A continuació li posarem el porro, el pebrot verd i el pernil salat. Li posarem un polsim de sal i ho remenarem tot i deixarem que continui fent-se uns cinc minuts més mirant que no es cremi. Hi afegirem el tomàquet i el pebre vermell i un altre polsim del sal, tornarem a remenar i ho deixarem que vagi sofregint uns quinze minuts més a foc lent. Li afegirem les pilotes i ho barrejarem tot.
Afegirem el brou de carn degudament escalfat i deixarem que bulli uns cinc minuts. Hi afegim els fideus i deixem que bulli tot quinze minuts a foc mitjà. Rectificarem de sal. Passats aquests quinze minuts, apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que reposi cinc minuts més.
Ja es pot servir
2h
Etiquetes:
Carxofes Fideus Pilotes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1975 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.