Flors de carbassó arrebossades

Queden precioses i bonííííssimes!

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 16 flors de carbassó grosses i obertes
  • 150 grams de farina de blat o de blat de moro
  • Aigua freda (quantitat segons textura)
  • Sal
  • 2 ous
  • Oli suau

4 racions

Elaboració

Primer de tot traieu la "cueta" de les flors i els pistils de l'interior, netegeu amb l'ajuda d'un paper de cuina o drap suau l'interior i exterior de les flors. Ja podeu preparar l'arrebossat o tempura que és tant senzill com la farina barrejada amb l'ou i l'aigua que accepti, fins a aconseguir una salsa bastant clareta. Poseu una paella al foc amb abundant oli i quan estigui força calent hi aneu posant les flors que quedin espaioses i que prèviament haureu passat per la salsa, han de quedar rosses i cruixents. Escorreu l'excés d'oli en un paper absorvent i ja ho podeu servir com a un espectacular i deliciós acompanyament.

25min

Notes

Jo no ho he provat (encara...)però he llegit que també es poden fer farcides amb una mena de betxamel lligada amb formatge manxec ratllat i llavors arrebossades i fregides igual, imagino que també deu quedar bo i és un molt bon primer plat i súper vistós.
Animeu-vos tots a plantar carbassoneres! Penseu que cada dia en recollim 3 ,de cada carbassonera!!!!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15085 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

8 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Montserrat, algunes temporades jo també he tingut carbassoneres plantades al jardí i he fet les flors arrebossades; són delicioses!
Joan Sarsal Martí diu:
Hola Montserrat, la mateixa recepta però farcida amb foie. Ja m'ho diras.
Montserrat Codony Ferré diu:
Totalment d'acord Alícia i a més jo ho veia als "grans" restauradors i pensava que seria dificilíssim, l'alegria va ser doble!!!
Montserrat Codony Ferré diu:
Moltes gràcies Joan, el foie m'encanta o sigui que...ja puc fer guardiola!!!
Quim Lleonart diu:
Amiga Montserrat, en el meu blog, hi ha la recepta del Fuagràs cassolà, que és molt econòmic, i no deixa de ser interesant. Quim Lleonart.
Montserrat Codony Ferré diu:
Moltííííííssimes gràcies Quim!
Quim Lleonart diu:
Amiga Montserrat, si vols fer les flors de carbassó diferents, i espectaculars, les pots farcir amb la farsa de botifarra de peroj, que hi ha en el meu blog. ! Ja em diràs que tal t'han quedat!. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Quim Lleonart diu:
Perdona, volia escriure," botifarra de perol". Una salutació. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: