Croquetes de carbassó

Ingredients

  • 1 carbassó gros
  • 1 ceba grossa
  • 1 litre de llet
  • 150 grams de farina de blat (o blat de moro, per als cel-líacs)
  • Sal
  • Oli
  • Pa ratllat
  • Ous

10 racions

Elaboració

Talleu la ceba a dauets petits i poseu al foc amb un raig d'oli a coure a foc lent, mentrestant talleu el carbassó també a dauets. Quan s'hagi daurat una mica la ceba hi afegiu el carbassó i deixeu coure fins que el carbassó sigui ben tou (si veieu que queda eixut, hi podeu afegir una mica d'aigua i continuar la cocció).Quan estigui cuit hi afegiu la farina, que no cal tamisar-la, i aneu remenant fins que quedi la farina cuita. És el moment d'afegir-hi la llet i rectificar de sal i pebre, poseu el foc una mica més fort i no pareu de remenar amb una forquilla o bé (a mi em va de meravella) hi ha un aparell manual, en aquelles famoses botigues sueques, que és molt pràctic, econòmic i a sobre serveix també pels purés, trinxats...i així queda una textura més agradable.Un cop comenci a bullir, abaixeu el foc i deixeu coure durant 10 minuts, mentre ho aneu remenant. Deixeu refredar,i ja ho podeu arrebossar amb ou, pa ratllat després i fregir-les.
Tothom queda sorprès!

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3009 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!