Pastís de patata amb bacallà arromescat

Ingredients

  • 2 patates grosses blanques
  • 300 grams de bacallà esqueixat
  • 100 grams ametlles/avellanes torrades
  • Oli d'oliva
  • Oli de girasol
  • Sal
  • Vinagre suau
  • 2 tomàquets ben madurs
  • 2 grans d'all
  • Olives negres sense pinyol
  • 1 pebrot escalivat

4 racions

Elaboració

Primer de tot bulliu les patates amb pell fins que siguin tendres però que no es desfacin, jo acostumo a bullir-les amb un bon grapat de sal,2 claus d'olor i unes boletes de pebre negre.
Un cop cuites ( i que no cremin), les peleu i talleu a rodanxes primetes però sense que es trenquin i reserveu.
Apart en una paella amb un rajolí d'oli hi poseu a coure els grans d'alls sense pelar i els tomàquets tallats per la meitat, veureu que és cuit quan es peli només tocant amb la forquilla, ho peleu tot i hi afegiu les avellanes i/o ametlles torrades que es coguin uns 2 minutets;ho passeu a la batedora (jo ho faig a la termomix 2 minuts a màxima velocitat) rectificant de sal, afegint 250 d'oli d'oliva i girasol, i un rajolí de vinagre suau i trinxant fins que quedi una textura una mica consistent.
Ja ho podeu emplatar posant una capa de patates, el bacallà esqueixat, una capa generosa de salsa, una altra de patates i l'última de salsa, ho podeu decorar amb el pebrot escalivat i unes olives negres a rodanxes per contrastar.

45min

Notes

Aquesta salsa és boníssima amb els calçots. Si la trobeu massa espessa, es pot amorosir amb una mica d'oli suau.
A nosaltres ens encanta escampada pel damunt d'una bona torrada acabada de fer, a fer punyetes les dietes!!!!


Recepta de cuina de Pastís de patata amb bacallà arromescat
per Montserrat Codony Ferré
Recepta de cuina de Pastís de patata amb bacallà arromescat
per Montserrat Codony Ferré
Recepta de cuina de Pastís de patata amb bacallà arromescat
per Montserrat Codony Ferré

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2803 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: