Pastís de patata amb bacallà arromescat
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Amanida
						Recepta per thermomix
						
						Dieta: 						celíaca
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu 
													Dificultat: Inexperts
						
						
Ingredients
- 2 patates grosses blanques
- 300 grams de bacallà esqueixat
- 100 grams ametlles/avellanes torrades
- Oli d'oliva
- Oli de girasol
- Sal
- Vinagre suau
- 2 tomàquets ben madurs
- 2 grans d'all
- Olives negres sense pinyol
- 1 pebrot escalivat
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Primer de tot bulliu les patates amb pell fins que siguin tendres però que no es desfacin, jo acostumo a bullir-les amb un bon grapat de sal,2 claus d'olor i unes boletes de pebre negre.
Un cop cuites ( i que no cremin), les peleu i talleu a rodanxes primetes però sense que es trenquin i reserveu.
Apart en una paella amb un rajolí d'oli hi poseu a coure els grans d'alls sense pelar i els tomàquets tallats per la meitat, veureu que és cuit quan es peli només tocant amb la forquilla, ho peleu tot i hi afegiu les avellanes i/o ametlles torrades que es coguin uns 2 minutets;ho passeu a la batedora (jo ho faig a la termomix 2 minuts a màxima velocitat) rectificant de sal, afegint 250 d'oli d'oliva i girasol, i un rajolí de vinagre suau i trinxant fins que quedi una textura una mica consistent.
Ja ho podeu emplatar posant una capa de patates, el bacallà esqueixat, una capa generosa de salsa, una altra de patates i l'última de salsa, ho podeu decorar amb el pebrot escalivat i unes olives negres a rodanxes per contrastar.
														
 45min
  45min 
Notes
Aquesta salsa és boníssima amb els calçots. Si la trobeu massa espessa, es pot amorosir amb una mica d'oli suau.
 A nosaltres ens encanta escampada pel damunt d'una bona torrada acabada de fer, a fer punyetes les dietes!!!!
 Etiquetes: 
						Pastis patata
 
						Etiquetes: 
						Pastis patata  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4584 visites.
 4584 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 
									 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  
  Bunyols
 Bunyols 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram