Pastís de patata amb bacallà arromescat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Amanida
Recepta per thermomix
Dieta: celíaca
Estació: primavera estiu
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 patates grosses blanques
- 300 grams de bacallà esqueixat
- 100 grams ametlles/avellanes torrades
- Oli d'oliva
- Oli de girasol
- Sal
- Vinagre suau
- 2 tomàquets ben madurs
- 2 grans d'all
- Olives negres sense pinyol
- 1 pebrot escalivat
4 racions
Elaboració
Primer de tot bulliu les patates amb pell fins que siguin tendres però que no es desfacin, jo acostumo a bullir-les amb un bon grapat de sal,2 claus d'olor i unes boletes de pebre negre.
Un cop cuites ( i que no cremin), les peleu i talleu a rodanxes primetes però sense que es trenquin i reserveu.
Apart en una paella amb un rajolí d'oli hi poseu a coure els grans d'alls sense pelar i els tomàquets tallats per la meitat, veureu que és cuit quan es peli només tocant amb la forquilla, ho peleu tot i hi afegiu les avellanes i/o ametlles torrades que es coguin uns 2 minutets;ho passeu a la batedora (jo ho faig a la termomix 2 minuts a màxima velocitat) rectificant de sal, afegint 250 d'oli d'oliva i girasol, i un rajolí de vinagre suau i trinxant fins que quedi una textura una mica consistent.
Ja ho podeu emplatar posant una capa de patates, el bacallà esqueixat, una capa generosa de salsa, una altra de patates i l'última de salsa, ho podeu decorar amb el pebrot escalivat i unes olives negres a rodanxes per contrastar.
45min
Notes
Aquesta salsa és boníssima amb els calçots. Si la trobeu massa espessa, es pot amorosir amb una mica d'oli suau.
A nosaltres ens encanta escampada pel damunt d'una bona torrada acabada de fer, a fer punyetes les dietes!!!!
Etiquetes: Pastis patata Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3993 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.