Pastís de patata amb bacallà arromescat

Ingredients

  • 2 patates grosses blanques
  • 300 grams de bacallà esqueixat
  • 100 grams ametlles/avellanes torrades
  • Oli d'oliva
  • Oli de girasol
  • Sal
  • Vinagre suau
  • 2 tomàquets ben madurs
  • 2 grans d'all
  • Olives negres sense pinyol
  • 1 pebrot escalivat

4 racions

Elaboració

Primer de tot bulliu les patates amb pell fins que siguin tendres però que no es desfacin, jo acostumo a bullir-les amb un bon grapat de sal,2 claus d'olor i unes boletes de pebre negre.
Un cop cuites ( i que no cremin), les peleu i talleu a rodanxes primetes però sense que es trenquin i reserveu.
Apart en una paella amb un rajolí d'oli hi poseu a coure els grans d'alls sense pelar i els tomàquets tallats per la meitat, veureu que és cuit quan es peli només tocant amb la forquilla, ho peleu tot i hi afegiu les avellanes i/o ametlles torrades que es coguin uns 2 minutets;ho passeu a la batedora (jo ho faig a la termomix 2 minuts a màxima velocitat) rectificant de sal, afegint 250 d'oli d'oliva i girasol, i un rajolí de vinagre suau i trinxant fins que quedi una textura una mica consistent.
Ja ho podeu emplatar posant una capa de patates, el bacallà esqueixat, una capa generosa de salsa, una altra de patates i l'última de salsa, ho podeu decorar amb el pebrot escalivat i unes olives negres a rodanxes per contrastar.

45min

Notes

Aquesta salsa és boníssima amb els calçots. Si la trobeu massa espessa, es pot amorosir amb una mica d'oli suau.
A nosaltres ens encanta escampada pel damunt d'una bona torrada acabada de fer, a fer punyetes les dietes!!!!


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2250 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!