Senglar amb castanyes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 800 grams de senglar
  • 2 cebes grosses
  • 3 pastanagues grosses
  • 1/2 porro
  • Oli
  • Sal
  • Pebre en gra
  • Llaurer
  • Vi negre
  • Castanyes pilongues

4 racions

Elaboració

Primer de tot mireu si el senglar és ben dessagnat, si el veieu molt vermellós, el poseu cobert d'aigua fins que quedi la carn més blanqueta. Un cop escorregut el talleu a daus més o menys iguals i el poseu a marinar amb: vi negre que el cobreixi, pebre negre en gra, totes les verdures tallades a juliana gruixuda i les 2 fulles de llaurer. Tot això ho deixeu durant 2 nits a la nevera. Passada la maceració l'escorreu del vi i el poseu en una cassola amb oli d'oliva a coure, quan veieu que les verduretes comencen a ser cuites hi afegiu aigua fins a cobrir-lo hi poseu la sal,i ho deixeu coure a foc normal durant unes 3 hores. Si veieu que queda sec hi aneu afegint aigua i/o brou vegetal, i aneu provant el punt de cocció. Quan falti més o menys 1/2 hora per acabar-se de fer, hi poseu les castanyes pilongues i ja ho podeu servir.
Com tots els guisats, si podeu fer-lo amb antel.lació, el sabor s'accentua i és encara més deliciós.

3h 10min

Notes

El senglar és molt millor cou-re'l quan ja és ben "reposat" més o menys uns 5 dies.
Si teniu una gran quantitat de senglar, podeu cou-re'l tot amb aquesta recepta base (sense les castanyes) congelar-lo en porcions i després acabar-lo de cuinar amb diferents sabors substituïnt les castanyes per: patates fent un bon estofat, carbassa, amb xocolata negra,o el què se us acudeixi!!!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2420 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: