Fideus de caseta

Categoria:
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Obrim la nevera i cercam coses que ens han sobrat d'altres àpats. Per exemple:

  • Uns quants tocets de costella de porc
  • Dos o tres trocets de pollastre
  • Unes quantes mongetes tendres
  • Uns quants pèsols
  • Mitja ceba
  • Un pebrot vermell o verd
  • Una mica de tomàquet triturat
  • Una mica de brou de carn
  • Anam al rebost i veim que tenim una bossa de fideus del "4". En necessitaram 200 grams.
  • Necessitaram també una mica d'oli d'oliva, una mica de sal i un polsim de pebre vermell dolç.
  • Ja tenim suficient per a fer un menjar nutritiu i d'aprofitament.

2 racions

Utensilis

Greixonera (cassola de fang)

Elaboració

Posam el brou en una olla al foc. Si veim que no en tenim prou, li afegim una mica d'aigo. En una paella li posam un rajolinet d'oli d'oliva i fregiram la costella de porc salpebrada. Quan estigui doradeta, l'afagirem a l'olla amb el brou. Fregiram també els trocets de pollastre salpebrats. Quan estiguin doradets, els posaram també a l'olla amb el brou. Deixaram que vagi bullint.
En la mateixa paella, fregirem les mongetes tendres i el pèsols a foc lent per tal que no es cremin. Els retiraram i el posaram en una greixonera (cassola de fang). Faram un sofregit amb el tomàquet triturat, la ceba i el pebrot verd o vermell tallats a quadrets petits. Ho sofregiram a foc lent i a mitja cocció, li afagiram un polsim de sal i un polsim de pebre vermell dolç. Quan estigui al seu punt, ho posaram a la greixonera.
A continuació posam la greixonera al foc i li afagim la costella de porc i el pollastre que estan bullint en el brou. Ho remanam tot i li afegim uns collarots de brou. Deixaram que vagi bullint tot uns cinc minuts. A continuació li afagim els fideus i deixam que es facin uns 15 minuts. Apagam el foc i ho deixam reposar uns cinc minuts. Ha de quedar una mica brouós.
Ja es pot servir.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3622 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: