Potatge de faves, col-i-flor, i fideus

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mig quilo de faves tipus babi, congelades
  • Una col-i-flor, petita
  • Tres porros
  • Tres litres d'aigua
  • Tres alls pelats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Una fulla de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Una branca d'àpi
  • 100 grams, de fideus del nº2
  • Pebre vermell dolç, en pols

6 racions

Elaboració

En una olla, posem a fregir els porros, tallats en brunoise molt menuda.
Quan són fregits, afegim: les faves, la col-i-flor tallada en botonets, el llorer, i la branca d'àpi. Seguidament, afegim l'aigua, i deixem que arrenqui el bull.
Quan les faves són cuites, en traiem la meitat, i les reservem.
Tot seguit, retirem: el llorer, la ceba, i la branca d'àpi, i passem la batedora elèctrica perqué quedi tot ben triturat.
A continuació, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud del vatedor de varetes, i ho posem al foc, perqué torni a arrencar el bull. Seguidament, afegim els fideus, i ho corregim de sal.
Quan els fideus ja són cuits, afegim les faves que teniem reservades, i deixem que s'acabi de coure, tot plegat.
A part, en una paella amb una mica d'oli, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una culleradeta de pebre vermell, i tot seguit, ho afegim a l'olla del potatge, i deixem que cogui tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en una sopera ben bonica.
Si veiem que el potatge, ens queda massa espès, sempre podem afegir-hi una mica d'aigua.

1h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

794 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!