Potatge de Vigília. Recepta de quaresma

Categoria:
Típica de: Espanya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 gr. de cigrons
  • 200 gr. de bacallà dessalat.
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba i mitja
  • 1 pastanaga
  • 150 gr. d'espinacs
  • 1 porro
  • 1 ou
  • 1 branqueta d'api
  • 4 alls i 2 fulles de llorer
  • Una mica de comins
  • Pebre
  • Oli d'Oliva Verge Extra
  • Sal

4 racions

Elaboració

La nit anterior posem els cigrons en remull en un bol amb aigua calenta (de l'aixeta) i una cullerada de sal. El dia de la preparació, posem una olla amb aigua. Hi incorporem el porro i l'api tallat petit i la pastanaga a rodanxes. A més afegim sencers el tomàquet i la ceba al costat de dues fulles de llorer i dos grans d'all. No ha de faltar una bona cullerada sopera d'Oli d'oliva verge extra i una mica de sal. Quan comenci a bullir el conjunt és el moment d'afegir els cigrons. Aproximadament als 30 minuts, traiem la ceba i el tomàquet sencers del brou i afegim les fulles d'espinacs, ben rentades. És el moment de donar-li el plus al guisat. D'una banda, piquem en un morter els dos grans d'all restants amb els comins i uns grans de sal grossa, que ajuda a evitar les escapades del contingut del morter. Un cop estigui ben mòlt introduïm el tomàquet i la ceba que hem tret del brou. Barregem tot bé fins que estigui homogeni. Aquesta barreja la afegim al sopa. De l'altra, anem a preparar un sofregit. Teníem mitja ceba a la llista d'ingredients, que anem a tallar el més petita que pugueu. Ofeguem fins que comenci a daurar, moment en què incorporarem una culleradeta de farina, que cuinarem i una altra punteta de pebre vermell. De nou afegim la barreja al sopa. Només ens quedaran esperar dues hores aproximadament perquè tinguem el potatge de vigília preparat.
Quan hi ha els cigrons tendres, afegirem el bacallà que estarà tallat a trossets, durant no més de dos minuts. Així mateix tindrem l'ou cuit, que el talla'm en quadradets i l'afegirem ja amb el foc apagat. Un parell de cassons en un plat fons i la ronda de repetició convidaran a la migdiada inevitablement. No oblidis que els cigrons sempre es posen en remull o coure amb aigua calenta. No et saltis el plus, el resultat serà molt superior.

Notes

El potatge de vigília que portem avui, el que escriu, està encantat. Siesta obligatòria, així que Prepareu aquest dissabte si no treballeu. Incloem tots els ingredients bàsics i estacionals d'un plat de temporada, és a dir, cigró, bacallà i espinacs, però acompanyats d'un petit toc especial. Un potatge de cigrons per llepar-se els dits. Quan hi ha els cigrons tendres, afegirem el bacallà que estarà tallat a trossets, durant no més de dos minuts. Així mateix tindrem l'ou cuit, que el talla'm en quadradets i l'afegirem ja amb el foc apagat. Un parell de cassons en un plat fons i la ronda de repetició convidaran a la migdiada inevitablement. No oblidis que els cigrons sempre es posen en remull o coure amb aigua calenta. No et saltis el plus, el resultat serà molt superior.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1591 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: