Bunyols de vent de Quaresma

Ingredients

  • 150 grams de farina.
  • Quatre ous.
  • 30 grams de mantega.
  • La peladura d'una llimona.
  • 50 grams de sucre fi.
  • Oli d'oliva verge.
  • Aigua i una mica de sal.
  • I un sobre o uns 25 gr.-si és de pastisser-de llevadura

6 racions

Utensilis

Cullera de fusta, safata de servir bonica.

Elaboració

Es posa una cassola al foc amb mig litre d'aigua, la mantega, la peladura d'una llimona i la sal i es deixa bullir durant tres o quatre minuts.
Es treu la pell de llimona i s'hi posa la farina i la llevadura barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Es deixa bullir 3 o 4 minuts més, fins que la pasta quedi molt fina.
Es treu del foc, i s'hi tiren els ous un a un, en compte que no cuallin, barrejant-ho amb energia amb la cullera de fusta.
En una paella posarem bastant d'oli, i anirem tirant cullerades petites de la pasta en forma de bola.
Es va fregint, fins obtenir una bunyols molt rossets. Es posen en una safata amb paper de cuina sota, per tal que es beguin l'oli sobrant.
Es posen després a la safata de servir definitiva que anirà a taula, i en el moment de servir-los s'hi posa el sucre per sobre.

1h

Notes

Ho acompanyarem amb cava brut, vi ranci, moscatell o Ratafia. El que tinguem a casa.
També hi va bé uns trossets de xocolata per acompanyar.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2890 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

M. Isabel Rodriguez Criado diu:
El bunyols han quedat boníssims amb aquesta recepta. Gràcies
Teresa Vives Mariné diu:
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!