Tallarines a la marinera, amb tinta de calamar
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de tallarines ( pot ser pasta fresca o seca )
- Aigua
- Sal
- Mantega
- Fumet de peix
- Tres alls pelats, aixafats
- Una ceba picolada
- Sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Una fulla de llorer
- Tres sobres de timta de calamar
- 300 grams de gambetes petites
- 200 grams de vianda de musclo
- Sis varetes de cranc
- Oli d'oliva
- Ví blanc
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Una espàtula de fusta per remenar la pasta
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal, una fulla de llorer i un punt de mantega, posem a coure les tallarines. Quan són al dente, les escorrem i les reservem untades amb unes gotes d'oli per tal que no s'enganxin.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, sofregim la ceba i els alls.
Tot seguit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un raig de ví blanc.
A continuació, afegim tot el marisc tallat a trocets menuts, i els tres sobres de tinta.
Seguidament, afegim una mica de fumet de peix, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més. Quan tot el conjunt ja és cuit, afegim les tallarines, les deixem coure uns dotze minuts tot remenant-les, i ja les ppodrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2236 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.