Calamars de potera amb gambes d’Arenys
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1 kg de calamars o tres peces per persona
- 12 gambes d’Arenys
- 1 kg de peix de roca (per al fumet)
- 1 kg de patates del bufet
- 1 ceba de Figueres
- 4 o 5 tomàquets madurs
- Ametlles torrades
- 1 llesca de pa fregit
- 200 cc de conyac
- 400 g de bolets variats
- All, julivert i oli d’oliva
4 racions
Elaboració
Poseu al foc una paella amb oli i, quan sigui calent, passeu-hi els calamars prèviament netejats.
Traieulos del foc i deixeu-los a banda.
Passeu les gambes (sense el bigoti o directament pelades) pel mateix oli i reserveu-les igualment.
A la mateixa cassola, hi afegireu la ceba tallada petita, fins que sigui ben rossa, les patates, els tomàquets i els bolets, que fareu daurar amb el sofregit.
Flambeja amb el conyac.
Aboqueu-hi després el fumet que haureu fet prèviament amb el peix de roca; afegiu-hi els calamars.
Deixeu-ho coure tot junt una estona, incorporeu-hi la picada i deixeu que torni a fer xup-xup.
Finalment, afegiu-hi les gambes i deixeu-les-hi un moment, apagueu el foc i ja està llest per servir.
Etiquetes:
Calamars
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3318 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c