Bescuit de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 120g de mantega
- 125 de xocolata negra
- 75g de xocolata blanca
- 140g de sucre
- 4 ous mitjans
- 125g de farina de blat
- 8g de llevat Royal
Utensilis
Batedora elèctrica de varetes
Elaboració
En un bol poseu les dues xocolates trocejades i la mantega a bocins. Poseu una olla amb tres dits d'aigua al foc, quan bulli, afluixeu el foc al mínim i col.loqueu-hi el bol damunt perquè es fonguin els ingredients. Deixeu temperar. Hi ha qui ho fa amb el microones però a mi m'agrada més fer-ho així per evitar que es pugui cremar la xocolata.
Unteu el motlle amb mantega, enfarineu i retireu-ne l'excés. Reserveu.
Passeu la farina i el llevat per un sedàs. Reserveu.
A un altre bol poseu els ous i el sucre; bateu-los amb la màquina de varetes fins aconseguir una massa ben esponjada, aproximadament 6 minuts.
Aboqueu la barreja de xocolates i mantega (que no estigui calenta) a dins l'emulsió dels ous batuts; lentament i remenant amb suavitat.
Aneu incorporant la farina i el llevat amb moviments suaus i envoltants fins integrar tots els ingredients.
Aboqueu la massa dintre del motlle.
Enforneu a 180º C durant uns 30 o 35 minuts.
Desmotlleu en calent. Quan sigui fred, cobriu amb sucre glas.
Notes
Aquest matí l'he fet per primera vegada i està boníssim. He tret la recepta del següent link: webosfritos.es ; val la pena donar-li una ullada doncs té unes receptes fantàstiques.
Jo he augmentat proporcionalment els ingredients perquè em sortís més gran; l'he tingut 35 minuts a 180º i desprès, amb el forn apagat, l'he deixat 10 minuts més a dintre; però compte, perquè al augmentar els ingredients ha quedat més gruixut i per això he necessitat uns minuts més de cocció.
Etiquetes:
Coc Postres i dolços Xocolata
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3889 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...