Bescuit de xocolata

Ingredients

  • 120g de mantega
  • 125 de xocolata negra
  • 75g de xocolata blanca
  • 140g de sucre
  • 4 ous mitjans
  • 125g de farina de blat
  • 8g de llevat Royal

Utensilis

Batedora elèctrica de varetes

Elaboració

En un bol poseu les dues xocolates trocejades i la mantega a bocins. Poseu una olla amb tres dits d'aigua al foc, quan bulli, afluixeu el foc al mínim i col.loqueu-hi el bol damunt perquè es fonguin els ingredients. Deixeu temperar. Hi ha qui ho fa amb el microones però a mi m'agrada més fer-ho així per evitar que es pugui cremar la xocolata.
Unteu el motlle amb mantega, enfarineu i retireu-ne l'excés. Reserveu.
Passeu la farina i el llevat per un sedàs. Reserveu.
A un altre bol poseu els ous i el sucre; bateu-los amb la màquina de varetes fins aconseguir una massa ben esponjada, aproximadament 6 minuts.
Aboqueu la barreja de xocolates i mantega (que no estigui calenta) a dins l'emulsió dels ous batuts; lentament i remenant amb suavitat.
Aneu incorporant la farina i el llevat amb moviments suaus i envoltants fins integrar tots els ingredients.
Aboqueu la massa dintre del motlle.
Enforneu a 180º C durant uns 30 o 35 minuts.
Desmotlleu en calent. Quan sigui fred, cobriu amb sucre glas.

Notes

Aquest matí l'he fet per primera vegada i està boníssim. He tret la recepta del següent link: webosfritos.es ; val la pena donar-li una ullada doncs té unes receptes fantàstiques.
Jo he augmentat proporcionalment els ingredients perquè em sortís més gran; l'he tingut 35 minuts a 180º i desprès, amb el forn apagat, l'he deixat 10 minuts més a dintre; però compte, perquè al augmentar els ingredients ha quedat més gruixut i per això he necessitat uns minuts més de cocció.


Recepta de cuina de Bescuit de xocolata

Mireu que esponjat
per Alícia Ribot i Sabaté

Recepta de cuina de Bescuit de xocolata

Abans d´empolvorar-lo...
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2273 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Mireia Mateu diu:
Alicia, vaig fer aquest pastis i em va quedar boniiisssiimm. Vaig fer-lo amb una petita variació, no hi vaig posar xocolata blanca (penso que es massa greix) i hi vaig afegir ametlles picades.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Mireia, celebro que el bescuit de xocolata t´hagi quedat tant bó, a mi també m´agrada fer petites variacions a les receptes per adaptar-les al meu gust. Ara jo el vull tornar a fer afegint-li bocins de taronja confitada i, per contrarestar, li posaré menys sucre. Encabat m´ho apunto tot a una llibreta.
Jo no sóc gaire amant de la xocolata blanca, malgrat tot, haig de confessar que en aquest cas és el toc que l´acaba d´amorosir; si algún dia ho proves ja ens ho diràs.
Una abraçada. Alícia
Joan Cirera diu:
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com a variant, a la xocolata hi vaig barrejar un raig de cointreau, que als pastissos de xocolata i dona un sabor especial. Gràcies per la recepta.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Joan, he estat uns quants dies absent i no havia llegit el teu missatge. Bona idea la de posar un raig de Cointreau al bescuit de xocolata; hi ha de quedar molt bé. Demà jo en vull fer un i ho provaré. Gràcies pel teu comentari.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!