Pastís de xocolata - Bôlo Ritxie/46
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per fer el pastís:
- 22Og de xocolata negre 70%
- 110g de mantega salada
- 110g de mantega
- 280g d'ous (més o menys 5)
- 45g de farina
- 260g de sucre
Per fer la cobertura:
- 65g de sucre glaç
- 1 cullerada sopera de suc de llima
- 1 cullerada de clara d'ou
8 racions
Utensilis
També es pot fer amb la Thermomix.
Elaboració
Posarem el forn a escalfar a 190º.
Desfarem la xocolata i les mantegues al bany maria.
Un cop desfetes i ja tretes del bany, anirem afegint els ous, un per un, mentre continuem remenant.
A continuació incorporarem el sucre i per acabar la farina.
Untarem un motlle amb mantega i l'espolvorarem amb farina.
Com que jo faig servir els motlles de silicona queda molt bé passar-hi un pinzell amb oli d'oliva.
El posem al forn 23 minuts.
L'interior del pastís ha de quedar humit.
Ens quedarà millor si el deixem d'un dia per l'altre.
Per fer la glaça que el cubreix i que és opcional:
Barregerem la clara d'ou amb el suc de llima i anirem afegint el sucre fins que no quedi cap grumoll.
Aquest cop com he fet servir el motlle amb dibuixos i m'ha quedat el dibuix que veieu a la fotografia.
És millor guarnir-lo quan el pastís s'ha refredat.
30min
Notes
Es pot servir amb gelat (del gust que més ens agradi) o també amb un coulis de qualsevol fruita.
Avui l'he fet com a regal d'aniversari pel meu germà Ricard que n'ha fet 46.
Etiquetes: Pastis de xocolata Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.