Orada farcida al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Brasil → Est.Rio de Janeiro
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- una orada mitjana
- 1 llimona
- gules congelades (estaven d'oferta i substitueixen els musclos que ens van posar allà)
- llagostins o gambes nets de closca
- 2 cullerades soperes de mantega
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1/2 got de vi blanc
- 1/2 got de fumet de peix
- sal i pebre
- 2 bastonets i fil de lligar
2 racions
Elaboració
A la peixateria demanarem que ens obrin l'orada per la meitat i ens treguin l'espina, deixant-la ben neta i pulida.
Posem el forn a escalfar a 180º.
Preparem una safata de forn de la mida del peix.
Salpebrem el peix per dintre.
Tallem la llimona a rodanxes i la posem dins l'orada.
Per sobre hi posem les gules i els llagostins.
Traspassem el peix amb els bastonets i lliguem amb el fil perquè s'aguanti tot el farciment. (La fotografia està feta abans d'entrar al forn).
L'untem amb la mantega, el reguem amb oli d'oliva i aboquem el vi blanc.
Passats 10 minuts hi afegim el fumet, controlant que no quedi sec.
Enfornem 25 minuts, o fins que veiem que està cuit.
30min
Notes
Emplatem i servim amb un vi blanc ben fresc.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3249 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.