Bescuit de carbassa

Ingredients

  • 250 g de carbassa
  • 3 ous de mida XL
  • 250 g de iogurt natural
  • 250 g de sucre
  • 70 g d'oli d'oliva de sabor suau
  • 300 g de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • cullerada petita de canyella

Elaboració

Pelem i tallem la carbassa. La posem al forn a 180 graus durant 25 minuts. Una vegada feta, la deixem que es refredi i amb l'ajuda d'una forquilla la triturem i la reservem.
Muntem les clares dels ous amb la meitat del sucre.
En un bol, muntem els rovells amb l'altra meitat del sucre. Li afegim els iogurts, l'oli, la carbassa i la canyella i ho remenem fins que quedi una crema fina. Incorporem el llevat i la farina remenant per tal que es vagi incorporant. Ho farem amb una espàtula de fora cap a dintre. Quan la farina estigui ben incorporada li afegirem en tres cops les clares muntades seguint el mateix procediment (de fora cap a dintre).
Untarem el motlle per al forn amb mantega i li abocarem la massa. La farem al forn a 180 graus durant 30 minuts. Mirarem que estigui ben feta però sense deixar que es cremi i apagarem el forn. El deixarem uns cinc minuts amb la porta oberta. El treurem del forn, el desmotllerem i deixarem que es refredi.

2h

Notes

OPCIONAL:
Posar-hi crema d'ametlla enlloc del iogurt.
Emprar sucre de canya enlloc de sucre blanc.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1406 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Maria Rosa Xifré Lleal diu:
Aquest bescuit ha de ser molt bo, no trigare a fer-lo. Una forta abraçada!
Salvador Colomer Costa diu:
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!