Bescuit de carbassa
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Ingredients
- 250 g de carbassa
- 3 ous de mida XL
- 250 g de iogurt natural
- 250 g de sucre
- 70 g d'oli d'oliva de sabor suau
- 300 g de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- cullerada petita de canyella
Elaboració
Pelem i tallem la carbassa. La posem al forn a 180 graus durant 25 minuts. Una vegada feta, la deixem que es refredi i amb l'ajuda d'una forquilla la triturem i la reservem.
Muntem les clares dels ous amb la meitat del sucre.
En un bol, muntem els rovells amb l'altra meitat del sucre. Li afegim els iogurts, l'oli, la carbassa i la canyella i ho remenem fins que quedi una crema fina. Incorporem el llevat i la farina remenant per tal que es vagi incorporant. Ho farem amb una espàtula de fora cap a dintre. Quan la farina estigui ben incorporada li afegirem en tres cops les clares muntades seguint el mateix procediment (de fora cap a dintre).
Untarem el motlle per al forn amb mantega i li abocarem la massa. La farem al forn a 180 graus durant 30 minuts. Mirarem que estigui ben feta però sense deixar que es cremi i apagarem el forn. El deixarem uns cinc minuts amb la porta oberta. El treurem del forn, el desmotllerem i deixarem que es refredi.
2h
Notes
OPCIONAL:
Posar-hi crema d'ametlla enlloc del iogurt.
Emprar sucre de canya enlloc de sucre blanc.
Etiquetes:
Bescuit Carbassa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2107 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.