Crema de carbassa amb farcellets de llagostins i cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 1500 gr de carbassa
  • 3 cebes de Figueres
  • 1500 ml d'aigua mineral
  • Sal, pebre, xic de nou moscada
  • 24 llagostins
  • 24 làmines molt fines de cansalada grassa ibèrica salada
  • 6 formatgets tipus Caserio
  • 50 ml de nata líquida
  • oli

6 racions

Elaboració

-Pelar la carbassa i fer-la a daus.
-Pelar i picar les cebes
-Pelar i partir cada llagostí en dos. Embolicar cada tall amb una làmina de cansalada. Reservar a la nevera.
-En una olla amb un fil d'oli sofregir les cebes lleugerament. Afegir els daus de carbassa, salpebrar i continuar sofregint i remenant durant 2 minuts.
-Tirar-hi l'aigua bullent, el xic de nou moscada, tapar i deixar bullir a mig foc durant 15 minuts. Apartar del foc; afegir els formatgets i la nata líquida. Amb el minipímer, triturar molt fi. Afinar de sal i continuar la cocció només 1 minut més. La crema ja està a punt, ara anem pels farcellets.
-Posar al foc una paella antiadherent sense gens d'oli. Quan sigui calenta, col.locar-hi els farcellets i marcar-los per cada cara. La cansalada quasi es fondrà.
Servir la crema ben calenta i repartir a cada comensal uns quants farcellets dins la crema.

Notes

La recepta original la vaig treure del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda, però he fet algunes variacions a la crema. Si a algú l'interessa la recepta de la sopa de carbassa tal com la indica la Carme Ruscalleda en el seu llibre, em pot posar un comentari i la publicaré.
El farcellets donen el toc salat ideal per contrarestar la dolçor de la carbassa. Perquè no es desmaneguin mentre couen el millor és subjectar-los amb un escuradents que treurem quan estiguin cuits, abans de posar-los dintre de la sopa.


Recepta de cuina de Crema de carbassa amb farcellets de llagostins i cansalada

Abans d´obrir-la, al costat d´una castanya...
per Alícia Ribot i Sabaté

Recepta de cuina de Crema de carbassa amb farcellets de llagostins i cansalada

Oberta, que esplèndida!!!
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1734 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


3 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Mireu quina carbassa tant preciosa em va regalar la meva cunyada; és del seu hort. Vaig necessitar ajuda per obrir-la i pelar-la. No la varem pesar però, com es pot apreciar, era enorme. La vam fer a bocins que guardo al congelador; és una bona forma de conservar-la un cop oberta.
Mercè Montardit diu:
Hola Alicia, espectacular la carbassa i també la recepta.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola, Mercè, era tant gran la carbassa que, un cop oberta, no l´haguès pogut consumir tota sense que s´espatllés algún tros. Em van dir que congelès els bocins sense corfa i això ho vaig fer. M´ha anat molt bé, jo crec que tindré carbassa fins l´estiu!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!