Crema de carbassa amb farcellets de llagostins i cansalada
Ingredients
- 1500 gr de carbassa
- 3 cebes de Figueres
- 1500 ml d'aigua mineral
- Sal, pebre, xic de nou moscada
- 24 llagostins
- 24 làmines molt fines de cansalada grassa ibèrica salada
- 6 formatgets tipus Caserio
- 50 ml de nata líquida
- oli
6 racions
Elaboració
-Pelar la carbassa i fer-la a daus.
-Pelar i picar les cebes
-Pelar i partir cada llagostí en dos. Embolicar cada tall amb una làmina de cansalada. Reservar a la nevera.
-En una olla amb un fil d'oli sofregir les cebes lleugerament. Afegir els daus de carbassa, salpebrar i continuar sofregint i remenant durant 2 minuts.
-Tirar-hi l'aigua bullent, el xic de nou moscada, tapar i deixar bullir a mig foc durant 15 minuts. Apartar del foc; afegir els formatgets i la nata líquida. Amb el minipímer, triturar molt fi. Afinar de sal i continuar la cocció només 1 minut més. La crema ja està a punt, ara anem pels farcellets.
-Posar al foc una paella antiadherent sense gens d'oli. Quan sigui calenta, col.locar-hi els farcellets i marcar-los per cada cara. La cansalada quasi es fondrà.
Servir la crema ben calenta i repartir a cada comensal uns quants farcellets dins la crema.
Notes
La recepta original la vaig treure del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda, però he fet algunes variacions a la crema. Si a algú l'interessa la recepta de la sopa de carbassa tal com la indica la Carme Ruscalleda en el seu llibre, em pot posar un comentari i la publicaré.
El farcellets donen el toc salat ideal per contrarestar la dolçor de la carbassa. Perquè no es desmaneguin mentre couen el millor és subjectar-los amb un escuradents que treurem quan estiguin cuits, abans de posar-los dintre de la sopa.
Etiquetes:
Crema
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3093 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...