Pastís Rus
La seva original textura i el seu intens sabor a ametlla i avellana fan que cada mossegada sigui una autèntica experiència per als sentits.
 És una mica laboriós de fer però el resultat és impressionant!
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						
						Dieta: 						hipocalòrica
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Ingredients per a la base.
- 4 clares d'ou.
- 50 gr. d'ametlla crua mòlta.
- 50 gr. d'avellana torrada mòlta.
- 100 grs. de sucre glass.
Ingredients per al farcit:
- 130 ml. de llet.
- 2- rovells d'ou.
- 50 gr. de sucre.
- 15 gr. de maizena.
- 60 gr, d'avellanes torrades mòltes.
- 100 gr. de mantega.(pomada)
 10 racions
 10 racions
Elaboració
Elaboració de la base:
Jo sempre treballo tots els aliments a temperatura ambient.(MAI DE LA NEVERA)
1- Muntem les clares a punt de neu, li agreguem el sucre glass, (que posteriorment ho haurem barrejat amb l'ametlla crua mòlta i l'ametlla torrada )  poc a poc ho integrarem tot amb moviments suaus perquè no se'ns baixin les clares, veureu que ens quedarà una massa molt cremosa.
2- Posarem en la safata del forn una fulla de paper vegetal i estendrem allí la massa,
la igualarem bé per tota la superfície, procurant que ens quedi una capa el mes uniforme possible.
3- La posarem a forn (que prèviament ho haurem escalfat), durant 10-12 minuts a 180º. La massa ha de quedar-nos una mica daurada ( PERÒ NO TORRADA). La reservarem.
Ara anem a elaborar el farciment del Pastís Rus:
4- Posem en un cassó, ells 2 rovells d'ou, li afegim la llet, el sucre, i la maizena ho batrem amb les varetes elèctriques, fins que estigui tot ben desfet, ho posarem a foc molt lent i li anirem donant voltes procurant que no se'ns enganxi fins que vegem que ha espessit, la crema haurà de desenganxar-se del cassó.( NO HA D'ARRIBAR A BULLIR). 
Retirem el cassó del foc i incorporem la mantega,  continuarem donant-li voltes amb les varetes (però de  mà), fins que s'hagi integrat per complet, veurem que la crema queda amb aspecte molt brillant a continuació  afegiu-hi  les avellanes mòltes, remourem bé, fins que vegem que s'han integrat a la crema per complet.
5- Partim la base per la meitat. Sobre una meitat poseu-hi una capa de la crema igualant-la el màxim possible, quan hagi quedat tota la base coberta, li posem l'altre tros damunt,  ho enfarinem amb una quantitat generosa de sucre glass.
El Pastís Rus ja està fet!
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
Es serveix a temperatura ambient o fins i tot fred però no massa.
 
									
									La seva original textura, esponjosa i cremosa, el seu intens sabor a ametlla i avellana fan que cada mossegada d'aquest pastís sigui una autèntica experiència per als sentits.
 
									
									Diu la llegenda que l'Emperadriu Eugenia de Montijo va oferir aquest dolç a Alejandro II amb motiu de la seva visita a l'exposició universal de París. Aquest dolç que tant va agradar al Zar de totes les Rusias és conegut des de llavors com pastís Rus..
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 15401 visites.
 15401 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 
								 Neus SBD
 Neus SBD![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)


 
  
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Pastís
 Pastís 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram