Pastís Rus

La seva original textura i el seu intens sabor a ametlla i avellana fan que cada mossegada sigui una autèntica experiència per als sentits.
És una mica laboriós de fer però el resultat és impressionant!

Ingredients

  • Ingredients per a la base.
  • 4 clares d'ou.
  • 50 gr. d'ametlla crua mòlta.
  • 50 gr. d'avellana torrada mòlta.
  • 100 grs. de sucre glass.

Ingredients per al farcit:

  • 130 ml. de llet.
  • 2- rovells d'ou.
  • 50 gr. de sucre.
  • 15 gr. de maizena.
  • 60 gr, d'avellanes torrades mòltes.
  • 100 gr. de mantega.(pomada)

10 racions

Elaboració

Elaboració de la base:

Jo sempre treballo tots els aliments a temperatura ambient.(MAI DE LA NEVERA)
1- Muntem les clares a punt de neu, li agreguem el sucre glass, (que posteriorment ho haurem barrejat amb l'ametlla crua mòlta i l'ametlla torrada ) poc a poc ho integrarem tot amb moviments suaus perquè no se'ns baixin les clares, veureu que ens quedarà una massa molt cremosa.
2- Posarem en la safata del forn una fulla de paper vegetal i estendrem allí la massa,
la igualarem bé per tota la superfície, procurant que ens quedi una capa el mes uniforme possible.
3- La posarem a forn (que prèviament ho haurem escalfat), durant 10-12 minuts a 180º. La massa ha de quedar-nos una mica daurada ( PERÒ NO TORRADA). La reservarem.

Ara anem a elaborar el farciment del Pastís Rus:

4- Posem en un cassó, ells 2 rovells d'ou, li afegim la llet, el sucre, i la maizena ho batrem amb les varetes elèctriques, fins que estigui tot ben desfet, ho posarem a foc molt lent i li anirem donant voltes procurant que no se'ns enganxi fins que vegem que ha espessit, la crema haurà de desenganxar-se del cassó.( NO HA D'ARRIBAR A BULLIR).
Retirem el cassó del foc i incorporem la mantega, continuarem donant-li voltes amb les varetes (però de mà), fins que s'hagi integrat per complet, veurem que la crema queda amb aspecte molt brillant a continuació afegiu-hi les avellanes mòltes, remourem bé, fins que vegem que s'han integrat a la crema per complet.
5- Partim la base per la meitat. Sobre una meitat poseu-hi una capa de la crema igualant-la el màxim possible, quan hagi quedat tota la base coberta, li posem l'altre tros damunt, ho enfarinem amb una quantitat generosa de sucre glass.
El Pastís Rus ja està fet!

1h 30min

Notes

Es serveix a temperatura ambient o fins i tot fred però no massa.


Recepta de cuina de Pastís Rus
La seva original textura, esponjosa i cremosa, el seu intens sabor a ametlla i avellana fan que cada mossegada d'aquest pastís sigui una autèntica experiència per als sentits.
per Mª Pilar López
Recepta de cuina de Pastís Rus
Diu la llegenda que l'Emperadriu Eugenia de Montijo va oferir aquest dolç a Alejandro II amb motiu de la seva visita a l'exposició universal de París. Aquest dolç que tant va agradar al Zar de totes les Rusias és conegut des de llavors com pastís Rus..
per Mª Pilar López

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12508 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

8 comentaris:

Mireia Mateu diu:
L'acabo de fer i esta bonnniiissiimmm......
Àngels Fernández Guillén diu:
M'agrada molt el teu pastís. El faré el cap de setmana. Gràcies per la recepta!!
Mª Pilar López diu:
Mireia, et vaig a explicar un secret, aquest pastís Rus és el meu favorit de tots!!
És una passada de pastís!!
Gràcies per haver-ho fet i per les teves paraules.
Mª Pilar López diu:
Ángels, si t'agraden les avellanes i les ametlles
T'animo ha que ho facis quedaràs sorpresa del seu sabor i textura.
Gràcies a tu per confiar en mi.
Jordi Jaime diu:
Bon dia !

Avui he fet aquesta recepta i està boníssim ! Res a envejar als de La Bisbal .

Gràcies i salut !
Mª Pilar López diu:
Bona tarda Jordi!
És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular!
Gràcies a tu per fer-ho.
Una salutació.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Mª Pilar, mai he fet el pastís rus però desprès de llegir tant bones referències penso que l'haig de provar.

Per aquestes quantitats d'ingredients que ens dones, si us plau, em podries dir la mida aproximada del motlle on cous la base? m'aniria bé saber-ho per tal que la base no quedi ni massa prima ni massa gruixuda.

Moltes gràcies per les teves receptes, totes són magnífiques.

Una abraçada.

Alícia
Mª Pilar López diu:





Bon dia Alícia!
Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà!
Mira jo ho vaig posar a la safata original del forn, la cobreixes amb paper vegetal, estens la massa procurant que et quedi una capa fina més o menys per tot arreu igual, no importa que els costats no et quedin ben rectes, jo els vaig retallar per que la presentació fos més bonica.

Alícia ets molt amable, però les gràcies te les dono jo al teu per totes aquestes meravelloses receptes que tens ... Gràcies

Una abraçada!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: