Pastís de pastanaga i nous amb farina d'espelta

Ingredients

  • 200gr de sucre morè.
  • 200gr de farina d'espelta.
  • 3 ous.
  • 125 gr de pastanaga ratllada.
  • 125 gr de nous.
  • 1 sobre de llevat.
  • 1 o 2 cullerades de canyella en pols.
  • 1 cullerada d'oli.
  • Un polsim de sal.

8 racions

Elaboració

Batem bé el sucre amb els ous.
Barregem la farina amb el llevat, la sal i la canyella.
Anem afegint aquesta barrega amb els ous i sucre, poc a poc, sense deixar de batre i millor amb un colador per no fer grumolls.
Queda una massa força consistent.
Afegim la pastanaga ratllada i la cullerada d'oli.
Trossegem les nous i les afegim a la barreja.
Posem en un motlle paper de cuina al fons i ho untem tot amb oli d'oliva perquè no s'enganxi.
Posem al forn a 180-200ºC uns 35 minuts.
Comprovem amb l'escuradents que està ben cuit del centre.
El presentem amb una mica de sucre llustre per sobre.

1h

Notes

Es pot acompanyar amb una crema anglesa.
Al ser un pastís força consistent es recomana més com a berenar que com a postres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: