 
						Tortada Caldosa
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Inexperts
						
						
Ingredients
Ingredients per dos motlles de 24 cm:
- 3 ous
- 250 gr. de farina fluixa
- 250 gr. de sucre
- 250 cc de llet sencera
- 170 gr d’oli d’oliva verge
- 2 sobres de gasosa (un de cada color)
Elaboració
							-	Escalfar el forn a 150ºC
-	Untar amb mantega dos motlles desmuntables d’uns 24 cm de diàmetre i enfarinar lleugerament. 
-	En un bol gran barrejarem tots els ingredients amb les varetes fins aconseguir una massa homogènia. No s’ha de batre, només mesclar. 
-	Repartir la massa per un igual als dos motlles.
-	Enfornar fins que veiem la superfície daurada; uns 30 minuts.
-	Apagar el forn i deixar els motlles a dintre 5 minuts més.
-	Quan siguin freds empolvorar de sucre glas amb un colador.
														
Notes
No sé per quin motiu a aquestes tortades se’ls hi diu caldoses però amb aquest nom les he vist al receptari del blog “webos fritos” i així mateix us ho explico. Només he variat un petit detall, el temps de cocció. A “webos fritos” les couen entre 5 a 10 minuts més i el forn l’indiquen a 160º de temperatura.
Jo n'he fet dues de primetes però si es posa tota la massa a dintre d'un sol motlle, sortirà una tortada més gruixuda.   
Els sobres de gasosa els trobareu a qualsevol supermercat; a Mercadona amb el nom de “Gasificante Litines”. Se n’ha de posar 1 de gasificant i un d’acidulant.
 Etiquetes: 
						Bescuit  Coca  Pastís  Tarta
 
						Etiquetes: 
						Bescuit  Coca  Pastís  Tarta  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3329 visites.
 3329 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									 
									 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 60 min.
 60 min. Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Pastís
 Pastís 
  
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram