Tortada Caldosa

Ingredients

Ingredients per dos motlles de 24 cm:

  • 3 ous
  • 250 gr. de farina fluixa
  • 250 gr. de sucre
  • 250 cc de llet sencera
  • 170 gr d’oli d’oliva verge
  • 2 sobres de gasosa (un de cada color)

Elaboració

- Escalfar el forn a 150ºC
- Untar amb mantega dos motlles desmuntables d’uns 24 cm de diàmetre i enfarinar lleugerament.
- En un bol gran barrejarem tots els ingredients amb les varetes fins aconseguir una massa homogènia. No s’ha de batre, només mesclar.
- Repartir la massa per un igual als dos motlles.
- Enfornar fins que veiem la superfície daurada; uns 30 minuts.
- Apagar el forn i deixar els motlles a dintre 5 minuts més.
- Quan siguin freds empolvorar de sucre glas amb un colador.

Notes

No sé per quin motiu a aquestes tortades se’ls hi diu caldoses però amb aquest nom les he vist al receptari del blog “webos fritos” i així mateix us ho explico. Només he variat un petit detall, el temps de cocció. A “webos fritos” les couen entre 5 a 10 minuts més i el forn l’indiquen a 160º de temperatura.
Jo n'he fet dues de primetes però si es posa tota la massa a dintre d'un sol motlle, sortirà una tortada més gruixuda.
Els sobres de gasosa els trobareu a qualsevol supermercat; a Mercadona amb el nom de “Gasificante Litines”. Se n’ha de posar 1 de gasificant i un d’acidulant.


Recepta de cuina de Tortada Caldosa

Tortada Caldosa
per Alícia Ribot i Sabaté

Recepta de cuina de Tortada Caldosa

Amb plantilles i el sucre glas podeu fer diferents dibuixos
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1242 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!