
Tortada Caldosa
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
Ingredients per dos motlles de 24 cm:
- 3 ous
- 250 gr. de farina fluixa
- 250 gr. de sucre
- 250 cc de llet sencera
- 170 gr d’oli d’oliva verge
- 2 sobres de gasosa (un de cada color)
Elaboració
- Escalfar el forn a 150ºC
- Untar amb mantega dos motlles desmuntables d’uns 24 cm de diàmetre i enfarinar lleugerament.
- En un bol gran barrejarem tots els ingredients amb les varetes fins aconseguir una massa homogènia. No s’ha de batre, només mesclar.
- Repartir la massa per un igual als dos motlles.
- Enfornar fins que veiem la superfície daurada; uns 30 minuts.
- Apagar el forn i deixar els motlles a dintre 5 minuts més.
- Quan siguin freds empolvorar de sucre glas amb un colador.
Notes
No sé per quin motiu a aquestes tortades se’ls hi diu caldoses però amb aquest nom les he vist al receptari del blog “webos fritos” i així mateix us ho explico. Només he variat un petit detall, el temps de cocció. A “webos fritos” les couen entre 5 a 10 minuts més i el forn l’indiquen a 160º de temperatura.
Jo n'he fet dues de primetes però si es posa tota la massa a dintre d'un sol motlle, sortirà una tortada més gruixuda.
Els sobres de gasosa els trobareu a qualsevol supermercat; a Mercadona amb el nom de “Gasificante Litines”. Se n’ha de posar 1 de gasificant i un d’acidulant.



Etiquetes:
Bescuit Coca Pastís Tarta
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2050 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...