Pastis de garrofa amb mousse de poma

Ingredients

  • Per el pa de pessic de garrofa
  • 50 grs. de farina de garrofa
  • 50 grs. d'ametlla molta
  • 30 grs. de farina de repostería
  • 125 grs. de sucre
  • 4 ous
  • ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Per la mousse de poma
  • 3 pomes reineta o golden
  • 75 grs de sucre
  • 25 grs de mantega
  • 6 cullerades d'aigua
  • 3 fulls de gelatina

8 racions

Elaboració

En un bol batre els 4 ous sencers juntament amb el sucre, fins que s'obtingui una crema espesa i esponjosa; ratllar la pell de llimona, tot seguit afegir-hi les farines barrejades amb el llevat, de mica en mica en forma de pluja, passant-la per un colador fi (no treballar-ho massa nomes el que calgui perquè es barregi). Aboqueu tot amb un motllo untat i enfarinat amb un paper al fons també untat (de forn). Coeu-ho 5 minuts a 160º, 5 minuts a 180º i 20 minuts a 190º.

Per la Mousse:

Posar les pomes pelades i sense cor a una cassola junt amb el sucre, mantega i aigua, coura una 1/2 hora o fins que quedi desfeta.
Quan encara es ben calent afegir-hi la gelatina un cop posada en remull per hidratar-la, passar-ho tot per la batedora.
Un cop el pa de pessic estigui fred, partir-lo per la meitat horitzontalment i posar-hi la mousse, empolsimar-ho amb sucre glaç i cacau en pols.

45min

Notes

La farina de garrofa es pot trobar a les botigues de dietètica.


Recepta de cuina de Pastis de garrofa amb mousse de poma

Pastis de garrofa amb mousse de poma
per Mercè Pairot Rovira

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2101 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Dolça diu:
Hola;
Tinc farina de garrofa i fa dies que em ronda pel cap provar de fer un coc.
Queda ben esponjós?
I el gust? m'han dit que recorda una mica a la xocolata.
Mercè Pairot Rovira diu:
Si que queda esponjós però la proporció de garrofa no ha de ser molt elevada.
Té un gust diferent molt agradable. Jo trobo que no s´assembla massa a la xocolata, el que si puc dir-te és que combinar el pastís de garrofa amb xocolata - relleno de trufa i, o amb cobertura de xocolata es deliciós.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!