Pastis de garrofa amb mousse de poma
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per el pa de pessic de garrofa
- 50 grs. de farina de garrofa
- 50 grs. d'ametlla molta
- 30 grs. de farina de repostería
- 125 grs. de sucre
- 4 ous
- ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Per la mousse de poma
- 3 pomes reineta o golden
- 75 grs de sucre
- 25 grs de mantega
- 6 cullerades d'aigua
- 3 fulls de gelatina
8 racions
Elaboració
En un bol batre els 4 ous sencers juntament amb el sucre, fins que s'obtingui una crema espesa i esponjosa; ratllar la pell de llimona, tot seguit afegir-hi les farines barrejades amb el llevat, de mica en mica en forma de pluja, passant-la per un colador fi (no treballar-ho massa nomes el que calgui perquè es barregi). Aboqueu tot amb un motllo untat i enfarinat amb un paper al fons també untat (de forn). Coeu-ho 5 minuts a 160º, 5 minuts a 180º i 20 minuts a 190º.
Per la Mousse:
Posar les pomes pelades i sense cor a una cassola junt amb el sucre, mantega i aigua, coura una 1/2 hora o fins que quedi desfeta.
Quan encara es ben calent afegir-hi la gelatina un cop posada en remull per hidratar-la, passar-ho tot per la batedora.
Un cop el pa de pessic estigui fred, partir-lo per la meitat horitzontalment i posar-hi la mousse, empolsimar-ho amb sucre glaç i cacau en pols.
45min
Notes
La farina de garrofa es pot trobar a les botigues de dietètica.

Etiquetes:
Garrofa Pastis
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3444 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Tal com diu el Quim les enganxo amb la ma, tens que deixar refredar una mica la xocolata dels costats perque si es massa toba...
El vaig fer per els reis, hi va tindre molt d´exit. La meva neta mel torna a demanar.
Te molt bona pinta, aquest cap d´any ho faré.
No l´he utilitzat mai, probablement ho faré. Mentre no canvii la consistència del mousse, donç queda molt lleuger i...
Que es el fil pilé?