Pastis de garrofa amb mousse de poma

Ingredients

  • Per el pa de pessic de garrofa
  • 50 grs. de farina de garrofa
  • 50 grs. d'ametlla molta
  • 30 grs. de farina de repostería
  • 125 grs. de sucre
  • 4 ous
  • ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Per la mousse de poma
  • 3 pomes reineta o golden
  • 75 grs de sucre
  • 25 grs de mantega
  • 6 cullerades d'aigua
  • 3 fulls de gelatina

8 racions

Elaboració

En un bol batre els 4 ous sencers juntament amb el sucre, fins que s'obtingui una crema espesa i esponjosa; ratllar la pell de llimona, tot seguit afegir-hi les farines barrejades amb el llevat, de mica en mica en forma de pluja, passant-la per un colador fi (no treballar-ho massa nomes el que calgui perquè es barregi). Aboqueu tot amb un motllo untat i enfarinat amb un paper al fons també untat (de forn). Coeu-ho 5 minuts a 160º, 5 minuts a 180º i 20 minuts a 190º.

Per la Mousse:

Posar les pomes pelades i sense cor a una cassola junt amb el sucre, mantega i aigua, coura una 1/2 hora o fins que quedi desfeta.
Quan encara es ben calent afegir-hi la gelatina un cop posada en remull per hidratar-la, passar-ho tot per la batedora.
Un cop el pa de pessic estigui fred, partir-lo per la meitat horitzontalment i posar-hi la mousse, empolsimar-ho amb sucre glaç i cacau en pols.

45min

Notes

La farina de garrofa es pot trobar a les botigues de dietètica.


Recepta de cuina de Pastis de garrofa amb mousse de poma
PAS
per Mercè Pairot Rovira
Recepta de cuina de Pastis de garrofa amb mousse de poma
Pastis de garrofa amb mousse de poma
per Mercè Pairot Rovira

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3646 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Dolça diu:
Hola;
Tinc farina de garrofa i fa dies que em ronda pel cap provar de fer un coc.
Queda ben esponjós?
I el gust? m'han dit que recorda una mica a la xocolata.
Mercè Pairot Rovira diu:
Si que queda esponjós però la proporció de garrofa no ha de ser molt elevada.
Té un gust diferent molt agradable. Jo trobo que no s´assembla massa a la xocolata, el que si puc dir-te és que combinar el pastís de garrofa amb xocolata - relleno de trufa i, o amb cobertura de xocolata es deliciós.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: