Carlota de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Per els melindros.
- 3 ous
- 50 grs d'atmetlla molta
- 25 grs de farina
- ½ cullerada de llevat en pols
- Sucre glass
- Per la crema de farciment
- 300 grs. de xocolata negra per fondre
- 4 ous
- 1 cullerada de sucre glass
- 100 grs. de nata per muntar.
- Per l'almibar
- 150 grs de sucre
- 300 cc d'aigua
- 150 cc de conyac o rom
8 racions
Elaboració
Melindros:
Treballar bé els rovells d'ou amb el sucre fins que sigui una pasta espessa; aleshores afegiu-hi a poc a poc les farines garbellades, fins que quedi ben barrejada; bateu les clares a punt de merenga i aneu-les-hi incorporant molt suaument i sense remenar-ho massa. Tot seguit poseu-ho en una mànega pastissera , i sobre una placa de forn untada aneu deixant caure la pasta, formant-ne tires d'uns 7 cm de llarg; empolsimeu-les amb sucre de llustre i poseu-ho al forn, una mica fort (200º) uns 10 minuts.
Almibar:
En un cassó poseu-hi l'aigua amb el sucre, que bulli 3 o 4 minuts; traieu-l'ho del foc, afegiu-hi el licor i deixeu-ho refredar.
Crema de farciment:
Desfer la xocolata al bany Maria tebi, mentrestant es desfà, amb un altra bany Maria ben calent batre els 4 rovells amb la meitat del sucre, fins a obtenir una crema fina i esponjosa, fora del bany Maria batre-ho una mica mes.
A part batre 50 grs de nata, que quedi ben espessa.
Batre també les clares a punt de neu afegint-li la resta del sucre.
En un cassó posar-hi els 50 grs restants de nata fins que aquesta arrenqui el bull i afegir-hi la xocolata desfeta, quan estigui ben barrejat afegir-hi la crema que hem fet amb els rovells, les clares a punt de neu i la nata muntada.
Per muntar el pastís primer folrarem un motlle amb els melindros que previament haurem sucat lleugerament amb l'almibar, a l'interior hi posarem una capa ben gruixuda de la crema de xocolata, un altra capa de melindros emborratxats, tornarem a posar una capa de crema i per finalitzar melindros sucats amb l'almibar.
Ho deixarem unes quantes hores a la nevera. És millor fer-ho el dia abans.
Per treure-ho escalfar la part de sota del motlle amb aigua calenta.
Per acabar ho decorarem com més ens agradi.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2047 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.