Carlota de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Per els melindros.
  • 3 ous
  • 50 grs d'atmetlla molta
  • 25 grs de farina
  • ½ cullerada de llevat en pols
  • Sucre glass
  • Per la crema de farciment
  • 300 grs. de xocolata negra per fondre
  • 4 ous
  • 1 cullerada de sucre glass
  • 100 grs. de nata per muntar.
  • Per l'almibar
  • 150 grs de sucre
  • 300 cc d'aigua
  • 150 cc de conyac o rom

8 racions

Elaboració

Melindros:

Treballar bé els rovells d'ou amb el sucre fins que sigui una pasta espessa; aleshores afegiu-hi a poc a poc les farines garbellades, fins que quedi ben barrejada; bateu les clares a punt de merenga i aneu-les-hi incorporant molt suaument i sense remenar-ho massa. Tot seguit poseu-ho en una mànega pastissera , i sobre una placa de forn untada aneu deixant caure la pasta, formant-ne tires d'uns 7 cm de llarg; empolsimeu-les amb sucre de llustre i poseu-ho al forn, una mica fort (200º) uns 10 minuts.

Almibar:

En un cassó poseu-hi l'aigua amb el sucre, que bulli 3 o 4 minuts; traieu-l'ho del foc, afegiu-hi el licor i deixeu-ho refredar.
Crema de farciment:
Desfer la xocolata al bany Maria tebi, mentrestant es desfà, amb un altra bany Maria ben calent batre els 4 rovells amb la meitat del sucre, fins a obtenir una crema fina i esponjosa, fora del bany Maria batre-ho una mica mes.
A part batre 50 grs de nata, que quedi ben espessa.
Batre també les clares a punt de neu afegint-li la resta del sucre.
En un cassó posar-hi els 50 grs restants de nata fins que aquesta arrenqui el bull i afegir-hi la xocolata desfeta, quan estigui ben barrejat afegir-hi la crema que hem fet amb els rovells, les clares a punt de neu i la nata muntada.
Per muntar el pastís primer folrarem un motlle amb els melindros que previament haurem sucat lleugerament amb l'almibar, a l'interior hi posarem una capa ben gruixuda de la crema de xocolata, un altra capa de melindros emborratxats, tornarem a posar una capa de crema i per finalitzar melindros sucats amb l'almibar.
Ho deixarem unes quantes hores a la nevera. És millor fer-ho el dia abans.
Per treure-ho escalfar la part de sota del motlle amb aigua calenta.
Per acabar ho decorarem com més ens agradi.


Recepta de cuina de Carlota de xocolata

CARLOTA DE XOCOLATA
per Mercè Pairot Rovira

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

775 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!