Coc de xocolata amb avellanes
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una rajola de 200g de xocolata negra (mínim 70%)
- 200g de sucre
- 150 d'oli d'oliva
- 3 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols.
- 4 ous
- avellanes per posar per damunt.
8 racions
Elaboració
Desfer la xocolata. Muntar 3 clares a punt de neu ben fort.
Barrejat l'oli i el sucre remenant-ho bé. Afegir-hi l'ou sencer i els tres rovells i batre-ho bé fins tenir una massa homogènia. Posar-hi la farina, barrejada amb el llevat, a poc a poc, sense deixar de remenar. Afegir-hi amb cura i sense deixar de remenar les clares muntades.
Preparar un motlle amb farina i oli perque no s'engnxi i abocar-hi la massa. Hi posem les avellanes pel damunt i ho posem al forn, ja calent, a 180º, uns 40 minuts.
50min
Notes
Vigilar de no passar-vos en la cocció ja que ha de quedar humit de dins, és a dir quan el punxeu no ha de sortir l'escuradents sec del tot.
Etiquetes:
Avellanes DOReus
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2681 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
són molt bones aquestes tomaques quim... acompanyant la carn a la brassa a casa triomfen! PTNTS Dolça
Celebro que t'agradi Àngels. Si el fas ja em diràs què t'ha semblat.
Hola; Tinc farina de garrofa i fa dies que em ronda pel cap provar de fer un coc. Queda ben esponjós? I el gust? m'han...
I si no és divendres sant també és esplèndida aquesta recepta!! A casa nostra per divendres sant cassoleta de bacallà...
La ratafia fa la mateixa funció de l'anís, de deixar-la brillant del damunt????