Bundt cake de xocolata i cointreau

Ingredients

Ingredients per al bundt:

  • 3 ous
  • 300 gr de farina
  • 320 gr de sucre blanc
  • 75 grs de sucre morè
  • 170 gr de mantega
  • 60 ml d’oli de girasol
  • 60 gr de cacau en pols
  • 1 culleradeta i mitja de bicarbonat
  • 270 gr d’aigua bullent
  • Un polsim de sal
  • Unes gotes d’essència de vainilla
  • 25 ml de Cointreau

Ingredients de la glassa:

  • 150 gr de xocolata fondant
  • 100 gr de nata per muntar
  • 50 gr de mantega
  • 10 ml. de Cointreau

Utensilis

Batedora elèctrica de varetes; si no se'n té, també es pot fer a mà.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.

Elaboració

Elaboració del bundt:

-Unes hores abans treurem de la nevera els ous i la mantega perquè ambdós ingredients estiguin a temperatura ambient.
-Escalfar el forn a 170º C.
- Engrassar i enfarinar el motlle.
-Passar la farina pel sedàs i afegir-li la sal. Reservar
-Posar el cacau i el bicarbonat dins d’un bol i afegir l’aigua bullent. Barrejar fins desfer tots el grumolls i reservar.
- Posar la mantega i l’oli dintre d’un bol i batre amb la batedora elèctrica fins que ambdos ingredients estiguin integrats. Afegir el sucre blanc i el sucre morè. Seguirem batent una estona.
-Afegir els ous un per un fins que estiguin integrats.
-Afegir el Cointreau i les gotes d’essència de vainilla. Seguir batent.
-Amb la batedora a marxa lenta, anirem afegint de forma alterna la farina i la barreja de cacau. Una mica de cada fins completar.
-Abocar la massa dintre del motlle i enfornar durant uns 45 minuts. Apagar el forn i deixar-lo a dintre 8 minuts més abans de treure’l.
-Desmotllar passats 10 minuts i deixar refredar sobre una reixeta.

Elaboració de la glassa:

-Posar els 100gr de nata líquida en un cassonet al foc, quan bulli afluixar el foc al mínim, afegir la xocolata trossejada, la mantega i el cointreu. Remenar constantment fins que estiguin tots els ingredients desfets i banyar el bundt amb aquesta glassa.

Notes

Avui he estrenat aquest motlle tant bonic. És el model Heritage de la marca Nordic Ware. Aquests motlles em tenen el cor robat i no he pogut evitar la temptació de comprar-ne alguns models. A Lecuine -on line- he trobat els millors preus del mercat i, si sou lectors de Webos Fritos, us fan un 6% de descompte addicional; us ho dic per si també hi esteu interessats -consti que no tinc comissió, eh!-; he quedat encantada amb el seu servei i la seva excel·lent atenció al client.
La recepta l'he tret del blog Food&Cook; porta molts ingredients però es ben senzilla de fer i el resultat és boníssim.


Recepta de cuina de Bundt cake de xocolata i cointreau
El bundt abans de napar-lo
per Alícia Ribot i Sabaté
Recepta de cuina de Bundt cake de xocolata i cointreau
El bundt amb la glassa
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3940 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

9 comentaris:

Eulalia Juncosa diu:
Alícia t'ha quedat preciós. El motlle és molt bonic.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Eulàlia, amb aquests motlles de Nordic Ware surten uns bundt cakes espectaculars; el disseny és preciós, però pots fer igualment aquesta recepta emprant un motlle dels convencionals, millor de corona, doncs és una massa molt humida i, perquè quedi ben cuit del mig, va bé que tingui forat al centre. És de textura molt melosa i bo de paladar.
Gràcies pel teu comentari.
Eulalia Juncosa diu:
Alícia es pot substituir el cointreau, per algun suc de fruites?
gràcies.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Eulàlia. Com veuràs, a la meva recepta hi ha Cointreau dintre de la massa del bundt, i també a la glassa; penso que pots substituir el Cointreau de la massa per un suc de fruites que t'agradi, però el Cointreau de la glassa jo no el substituiria per suc de fruita, en tot cas els 10ml de licor els substituiria per 10ml més de nata líquida doncs la xocolata és molt "senyoreta" i amb el suc potser se't travaria. Si vols fer una glassa amb suc de fruita pots consultar la recepta "Bundt cake de taronja i canyella" que tinc al meu receptari, on trobaràs una glassa feta amb suc de taronja que queda boníssima.

Una abraçada. Alícia
Eulalia Juncosa diu:
Gràcies per l'aclariment i enhorabona per guanyar el concurs del mes. Felicitats!!
Quim Lleonart diu:
Amiga Alicia, felicitats per haber guanyat la recepta del mes, jo crec que ja la tenies d'haber guanyat amb la tarta de trufa, peró mai és tard quan arriba oi?. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Moltes gràcies Eulàlia, Quim, per les vostres sinceres paraules de felicitació i també per haver-me votat, de fet, sense tots vosaltres la meva recepta no hagués sigut la guanyadora.
Rebeu una abraçada, Alícia.
Fernanda Bausili diu:
Amiga Alicia, deu d'estar bonissim, felicitats pel premi
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Gràcies, Fernanda. Si que està bo aquest bundt, amb l'avantatge que no perd sabor ni textura encara que passin dies desprès de fet. Una abraçada, Alícia.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: