
Bundt cake de xocolata i cointreau
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients per al bundt:
- 3 ous
- 300 gr de farina
- 320 gr de sucre blanc
- 75 grs de sucre morè
- 170 gr de mantega
- 60 ml d’oli de girasol
- 60 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta i mitja de bicarbonat
- 270 gr d’aigua bullent
- Un polsim de sal
- Unes gotes d’essència de vainilla
- 25 ml de Cointreau
Ingredients de la glassa:
- 150 gr de xocolata fondant
- 100 gr de nata per muntar
- 50 gr de mantega
- 10 ml. de Cointreau
Utensilis
Batedora elèctrica de varetes; si no se'n té, també es pot fer a mà.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.
Elaboració
Elaboració del bundt:
-Unes hores abans treurem de la nevera els ous i la mantega perquè ambdós ingredients estiguin a temperatura ambient.
-Escalfar el forn a 170º C.
- Engrassar i enfarinar el motlle.
-Passar la farina pel sedàs i afegir-li la sal. Reservar
-Posar el cacau i el bicarbonat dins d’un bol i afegir l’aigua bullent. Barrejar fins desfer tots el grumolls i reservar.
- Posar la mantega i l’oli dintre d’un bol i batre amb la batedora elèctrica fins que ambdos ingredients estiguin integrats. Afegir el sucre blanc i el sucre morè. Seguirem batent una estona.
-Afegir els ous un per un fins que estiguin integrats.
-Afegir el Cointreau i les gotes d’essència de vainilla. Seguir batent.
-Amb la batedora a marxa lenta, anirem afegint de forma alterna la farina i la barreja de cacau. Una mica de cada fins completar.
-Abocar la massa dintre del motlle i enfornar durant uns 45 minuts. Apagar el forn i deixar-lo a dintre 8 minuts més abans de treure’l.
-Desmotllar passats 10 minuts i deixar refredar sobre una reixeta.
Elaboració de la glassa:
-Posar els 100gr de nata líquida en un cassonet al foc, quan bulli afluixar el foc al mínim, afegir la xocolata trossejada, la mantega i el cointreu. Remenar constantment fins que estiguin tots els ingredients desfets i banyar el bundt amb aquesta glassa.
Notes
Avui he estrenat aquest motlle tant bonic. És el model Heritage de la marca Nordic Ware. Aquests motlles em tenen el cor robat i no he pogut evitar la temptació de comprar-ne alguns models. A Lecuine -on line- he trobat els millors preus del mercat i, si sou lectors de Webos Fritos, us fan un 6% de descompte addicional; us ho dic per si també hi esteu interessats -consti que no tinc comissió, eh!-; he quedat encantada amb el seu servei i la seva excel·lent atenció al client.
La recepta l'he tret del blog Food&Cook; porta molts ingredients però es ben senzilla de fer i el resultat és boníssim.


Etiquetes:
Pastís Xocolata
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2937 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...