Crema de carabassa
Categoria:
Sopes i cremes
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 carabassa d'1 kg aprox.
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- 1 patata vermella grossa
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva verge extra de les Garrigues
- Formatge parmesà recent ratllat
4 racions
Elaboració
1. Pelar i tallar la carabassa en daus de 2 x 2 x 2 cm aproximadament. El mateix amb el porro, la ceba i la patata.
2. Fer-ho bullir en una olla amb un pèl d'aigua, sense que ho cobreixi tot, i sal; tapat uns 20 minuts.
3. tancar el foc i deixar refredar una mica. Triturar-ho amb el túrmix molt bé, que no hi quedin cap grumoll, tot i que la carabassa i la patata fan el purè molt fi.
4. Servir escalfat i, al mateix plat, dibuixar una espiral amb oli d'oliva i ratllar parmesà per sobre.
5. menjar de seguida.
25min
Notes
Un plat ben senzill, per als dies de cada dia.
Etiquetes:
Carabassa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
28082 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hahaha, diveryida l'anècdota del llevat! Provaré de fer-ne, gràcies!!!
M'encanten! I m'ha agradat molt la contextualització històrica i la ressenya que es mereix el llengüet (així en diem a...
Que bona i que senzilla, a casa ens encanta! Ja la provaré de fer, merci!
Has vist que venen la carn de la nyora en pols? És molt còmode utilitzar-la. No sé si té la mateixa qualitat o el mateix...
Boníssim! A casa de tota la vida per Sant Esteve, canalons i Sarsuela!