Callos de la meva mare

Ingredients

  • 1 Kg de Tripa de vedella ,( recomano tripa morena , millor que les blanquejades.)
  • 1/2 Kg.de cap i pota
  • Un troç de xoriço picant a dauets
  • 150 g de daus de pernil "serrano"
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vert
  • 2 alls
  • 1 llauna de 1/2 de tomaquet triturat
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada de farina
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal
  • Bitxos picants
  • Una fulla de llorer
  • Sucre
  • 1 picada (tros de pa torrat , avellanes , pinyons etc.)

6 racions

Elaboració

Es molt important rentar la tripa, ho farem dos o tres vegades, amb aigua freda amb un raig de vinagre. La posarem a bullir en aigua, també amb un raig de vinagre i sal, un parell d'hores, fins que estigui tendra (al dente, que no es desfaci). Un cop cuita, la rentarem bé en aigua freda i la tallarem al nostre gust. La cap i pota, la rentarem un parell de vegades amb aigua i vinagre, i la reservarem.
En una cassola de fang, amb cuatre cullerades d'oli, courem la ceba i el pebrot verd ben picats, i afegirem una dent d'all picadet . Un cop cuites les verdures, afegim el xoriço a dauets,el pernil a daus, els bitxos (recordeu que el xoriço és picant), i al cap de dos minuts, el tomàquet triturat, sal, i una culleradeta de sucre i deixarem que es faci tot el conjunt. En un morter, picarem la picada, junt amb l'altre all cru, i ho afegirem a la salsa. Remenarem, i tirem la tripa i la cap i pota, perquè es vagin confitant un parell de minuts amb la salsa. Afegim la cullerada de farina, que es faci amb tot el conjunt un parell de minuts més i tirem el vi, i deixem evaporar uns minuts, i afegim l'aigua, fins que quedin coberts, la fulla de llorer, i remenant tot. Deixem bullir uns 20 ó 30 minuts (aquest temps serà més o menys, depenent de com ens hagi quedat de cuita la tripa), i rectifiquem de sal
Servirem ben calents.

2h

Notes

Com ja he comentat , la cocció de la tripa es molt important, no han de fer olor, però tampoc s'han de desfer.


Recepta de cuina de Callos de la meva mare

Callos de la meva mare
per Daniel Vidal Paul

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Jaume carrasco font diu:
He fet els callos seguint al peu de la lletra,i han quedat bonissims¡¡¡ Enhorabona per la molt bona recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!