Callos de la meva mare

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 1 Kg de Tripa de vedella ,( recomano tripa morena , millor que les blanquejades.)
  • 1/2 Kg.de cap i pota
  • Un troç de xoriço picant a dauets
  • 150 g de daus de pernil "serrano"
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vert
  • 2 alls
  • 1 llauna de 1/2 de tomaquet triturat
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada de farina
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal
  • Bitxos picants
  • Una fulla de llorer
  • Sucre
  • 1 picada (tros de pa torrat , avellanes , pinyons etc.)

6 racions

Elaboració

Es molt important rentar la tripa, ho farem dos o tres vegades, amb aigua freda amb un raig de vinagre. La posarem a bullir en aigua, també amb un raig de vinagre i sal, un parell d'hores, fins que estigui tendra (al dente, que no es desfaci). Un cop cuita, la rentarem bé en aigua freda i la tallarem al nostre gust. La cap i pota, la rentarem un parell de vegades amb aigua i vinagre, i la reservarem.
En una cassola de fang, amb cuatre cullerades d'oli, courem la ceba i el pebrot verd ben picats, i afegirem una dent d'all picadet . Un cop cuites les verdures, afegim el xoriço a dauets,el pernil a daus, els bitxos (recordeu que el xoriço és picant), i al cap de dos minuts, el tomàquet triturat, sal, i una culleradeta de sucre i deixarem que es faci tot el conjunt. En un morter, picarem la picada, junt amb l'altre all cru, i ho afegirem a la salsa. Remenarem, i tirem la tripa i la cap i pota, perquè es vagin confitant un parell de minuts amb la salsa. Afegim la cullerada de farina, que es faci amb tot el conjunt un parell de minuts més i tirem el vi, i deixem evaporar uns minuts, i afegim l'aigua, fins que quedin coberts, la fulla de llorer, i remenant tot. Deixem bullir uns 20 ó 30 minuts (aquest temps serà més o menys, depenent de com ens hagi quedat de cuita la tripa), i rectifiquem de sal
Servirem ben calents.

2h

Notes

Com ja he comentat , la cocció de la tripa es molt important, no han de fer olor, però tampoc s'han de desfer.


Recepta de cuina de Callos de la meva mare

Callos de la meva mare

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

28341 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Jaume carrasco font diu:
He fet els callos seguint al peu de la lletra,i han quedat bonissims¡¡¡ Enhorabona per la molt bona recepta.
Patrícia Gargallo Alfonso diu:
He fet segons el que dius, i m’han sortit molt bons!!!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: