Mongetes seques amb cloïsses
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 400 g de mongeta blanca
- 500 g de cloïsses
- 1 Ceba gran
- 2 Fulles de llorer
- Oli d’oliva
- Julivert
- 3 Dents d’all
- 1 Branqueta de farigola
- Pebre vermell dolç mòlt
- Sal
6 racions
Elaboració
Posem les mongetes en remull la nit anterior. Les escorrem i les posem en una cassola cobertes amb aigua freda i les herbes. Quan arrenqui el bull, hi afegim un rajolí d'aigua freda per tallar la cocció.
Deixem coure, a foc lent, durant 1 hora i mitja o fins que estiguin tendres. Hi posem una mica de sal.
Col.loquem les cloïsses en un bol amb aigua freda i sal per netejar-les de sorra.
Fem una picada amb els alls i el julivert i la reservem.
Posem una mica d'oli en una paella i ofegem la ceba picada durant 10 minuts. Hi afegim el pebre vermell, donar-li un parell de voltes, amb una cullera de fusta. Ho tirem a la cassola de les mongetes, juntament amb la picada i les cloïsses. Deixem coure fins que s'obrin les cloïsses.
Ja es pot servir el plat.
1h 40min
Etiquetes:
Molt bona
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1885 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies