Consomé amb ou escalfat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: França
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quart de gallina, de la part del pit
  • Una carcassa de pollastre
  • Dues rodelles de ceba
  • Una branca d'àpi
  • Una patata pelada, tallada en dues meitats
  • Una pastanaga pelada
  • Sal
  • Tres litres d'aigua, pel brou
  • Vinagre
  • Sis ous
  • Un bol amb aigua freda,(per refredar els ous)
  • Dues clares d'ou, semi muntades

6 racions

Utensilis

Un colador fí
Una estamenya, (colador de roba)
Una aranya,( espàtula de fil-ferro)
Sis escudelletes, de ceràmica, o terrissa

Elaboració

Primer de tot, agafem un bol amb aigua i un bon raig de vinagre (sense sal), i el posem a bullir. Quan l'aigua ja bull, anem esclatant els ous un a un, i quan veiem que la clara ja ha quallat, els traiem amb l'aranya, i els posem dintre del bol amb aigua freda, i els reservem.
A part agafem una olla amb aigua, i anem posant: la branca d'api, la pastanaga, el quart de gallina, la carcassa de pollastre, i la patata pelada.
Deixem que arrenqui el bull, i tot seguit, posem el foc més baix, i deixem que vagi bullint.
A part, agafem les rodelles de ceba, i les torrem damunt la planxa, i tot seguit les afegim a l'olla amb els altres ingredients, i deixem que segueixin bullint, per espai d'una hora i mitja. Quan ja ha passat l'hora i mitja, retirem el pit de gallina, i quan és fred, el picolem ben picolat, amb l'ajud d'un ganivet, i ho reservem.
Seguidament, agafem el brou, i primer el passem per un colador ben fi, i tot seguit, el passem per la estamenya, o un colador de roba, i el tornem a posar en el foc, perquè torni a arrencar el bull.
Un cop torna a bullir, afegim les clares d'ou, i quan veiem que ja han quallat, i han arrossegat totes les impureses del brou, ho tornem a passar pel colador de roba, amb molt de compte de no agafar les impureses del brou, i així ens quedarà un brou clar i brillant.
En el moment de servir-ho, posem una mica de brou en el fons de l'escudelleta, i tot seguit posem un ou escalfat. Seguim posant brou, sense arribar a dalt, i tot seguit ho espolsem amb una mica de gallina picolada, i ja ho podrem servir a taula.

2h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1217 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!