Cua de bou al vi negre

La cua de bou al vi és un plat mot fàcil de fer, ja que el resultat final és una carn molt melosa. És un plat molt fàcil de fer i fa festa.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 3 porros
  • 6 pastanagues
  • 1 quilo i mig de cua de bou (o boví)
  • 1 litre o litre i mig de vi negre
  • 1 lligat d'herves aromàtiques (Bouquet garní)
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre

4 racions

Elaboració

Primer que res, apuntar que la quantitat de cua és aproximada doncs habitualment us la vendran en paquets, relligada.
Es pot fer en una cassola o a l'olla ràpida. Salpebrem la cua i la marquem una mica a l'olla amb un bon raig d'oli fins que quedi segellada.
Hi afegim els porros (només la part blanca) i les pastanagues, tallats a rodanxes. Posar el manat d'herbes (llorer, farigola, romaní...)
Just cobrir amb el vi negre. Aquesta recepta no porta ni aigua ni brou. El resultat final no te cap gust al vi.
Tapar l'olla ràpida i deixar coure, des que ens ho indica el xiulet, uns 30-35 minuts, a foc baix. Si ho voleu fer en una cassola, el temps serà més llarg i anirà fent el xup-xup fins que la noteu tendre.
Un cop cuita, passar el suc, les pastanagues i el porro per la batedora per aconseguir una fina salsa.

1h

Notes

Podeu servir la cua, amb la salsa per sobre i amb qualsevol guarnició que us agradi: pèsols, arròs blanc, cous cous, etc.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5384 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: