Crema de carbassa amb turmes de xai, i crostons de pa fregit

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres litres de brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • 400 grams de carbassa
  • Dues patates mitjanes
  • Dues turmes de xai
  • Dues llesques de pa de pagès mitjanes
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Nata líquida per muntar

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una paella mitjana
Dues safates planes amb un paper de cuina
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una aranya de filferro
Quatre plats fondos
Un cullerot
Una olla mitjana
Un ganivet pel pa

Elaboració

Primerament, fem tres litres de brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i el reservem en la mateixa olla en que l'hem fet.
Tot seguit, tallem les llesques de pa en cuadrets regulars, i els fregim en una paella gran amb oli d'oliva fins que estan daurats, i seguidament els reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
(Quan comprem les turmes, demanem que ens les netegin i ens les filetegin).
Seguidament, salem i enfarinem les turmes, i les fregim amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i un cop fregides, les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
En el moment de fer la crema, posem l'olla al foc i hi afegim les patates tallades a trossos regulars, i la carbassa també tallada a trossos, i deixem que cogui tot plegat, fins que estigui ben cuit. A continuació, passem la batedora elèctrica amb l'ajuda del colador xinès, a l'olla on acabarem de fer la crema, i tot seguit hi afegim les turmes i acabem de passar la batedora elèctrica, corregim de sal i hi afegim un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt durant uns deu minuts més abans de servir-ho a taula en quatre plats fondos, amb uns crostons de pa fregit pel d'amunt.

2h

Notes

Per comprar les turmes, sempre és millor encomanar-les a la carnisseria on acostumem a comprar la carn de xai.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

933 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: