Faves ofegades
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de favetes tipus babi, congelades
- 250 grams de pèsols congelats
- 250 grams de carxofes congelades
- Sis tomàquets madurs
- Dues cebes tallades a juliana
- Sis alls pelats, aixafats
- Tres fulles de llorer
- Un brot de menta fresca
- Sal
- Oli d'oliva
- Mig got de ví ranci
- Una copa de cassalla
- Una botifarra culana blanca, tallada a rodelles
- Una botifarra culana negre, tallada a rodelles
- Tres tires de cansalada de panxeta, tallades a trossos regulars
- Mig got de conyac
- Un got de ví blanc
8 racions
Elaboració
En una olla fonda, posem : les cebes tallades a juliana, els tomàquets tallats a trossos, els alls, les faves, les carxofes, els pèsols,la cansalada, la menta, un raig de conyac, un raig de ví ranci, una copa de cassalla, un bon raig d'oli d'oliva, la botifarra blanca, tallada a rodelles, i les fulles de llorer.
Posem l'olla a foc mitjà, la tapem, i deixem que vagi coent, tot sacsejant-la de tant en tant. Quan tot plegat és mig cuit, afegim la botifarra negra, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure, fins que tot plegat és a punt per servir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina d'hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2404 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.