Peus de porc amb faves seques
Categoria:
Carns
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 peus de porc crus tallats a quarts
- 1/2 Kg de faves seques
- 2 ossos d'espinada de porc
- 1 os de pernil
- 1 botifarró o una botifarra negra
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llaurer
- 1/2 pebrot banya de cabra picant o guindilla
- 1 cullerada sopera de pebre vermell o un tall de sobrassada
- Sal
4 racions
Elaboració
Cobriu les faves seques en aigua i dexeu-les 24 hores en remull pel tal que s'estovin.
Quan s'hagin estovat, escorreu l'aigua i reserveu-les.
En una olla poseu a bullir amb bastant aigua: els peus de porc, els ossos d'espinada i el de pernil, la cabeça d'alls sencera, el 1/2 pebrot de banya de cabra o la guindilla i sal. A la mitja hora d'haver arrancat el bull, li afagiu les faves i deixeu que vagi bullint a foc mig.
Quan hagi passat una hora li afagiu el botifarró o la botifarra negra tallada a talls d'un cm de gruixuts i el pebre vermell o la sobrassada tallada a bocinets petits, rectifiqueu de sal i deixeu que continui bullint.
Quan hagin passat dues hores des que va començar a bullir la carn, comprobeu que els peus de porc estiguin al seu punt i que les faves estiguin tendres. En dues hores ja ha d'estar tot al seu punt. Si no ho està, deixereu que vagi bullint fins que trobeu el punt al vostre gust.
Apagueu el foc, tapeu l'olla i deixeu que reposi tot una mitja hora. Ja es pot servir.
2h
Notes
És millor menjar-ho tebi que molt calent.
Etiquetes: Faves Peus de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4221 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.