Blanqueta de vedella, amb xampinyons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze talls de jarret de vedella, ( tallats finets)
- 300 grams de xampinyons naturals, làminats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Tres alls laminats
- Sal
- Nou moscada en pols
- Oli d'oliva
- Llet sencera
- Farina
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Uns estalvis
Un cassó gran
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Elaboració
En una paella amb oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats, i quan són cuits, els reservem.
A part, agafem els talls de jarret, els salem, els enfarinem, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i els reservem.
En un cassó, fregim: la ceba picolada, els alls, i el llorer. Quan és mig fregit, afegim farina, i ho remenem amb les varetes. Tot seguit, afegim la quantitat de llet que vulguem per fer la salsa. A continuació, traiem el llorer, passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador xinès, tot posant-ho a la cassola on farem la blanqueta.
En una cassola de terrissa, posem la salsa, i els talls de jarret, a foc mitjà.
Tot seguit, afegim els xampinyons, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que la carn és tendre, i ja ho podrem treure a taula, en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
40min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1973 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.