Sípia estofada amb mandonguilles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia grossa (uns 800 grams, aprox.)
  • 600 grams de carn trinxada de porc (de secret, o presa)
  • Dues tires de cansalada de panxeta (sense cotna)
  • Pa sec, remullat amb llet
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Sis alls pelats
  • Julivert picat
  • Una ceba picada
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Una branca d'api
  • Un porro
  • Una pastanaga pelada
  • Ametlles torrades, pelades
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Pa fregit
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Aigua
  • Dos ous

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina

Elaboració

En una cassola amb aigua, posem a bullir: la sípia, el porro, l'api, mitja ceba, i la pastanaga. Quan la sípia és cuita, la tallem a trossos regulars, i la reservem.
El suc de la cocció, el colem, i el reservem.
A part, en un atuell, posem: la carn i la cansalada passades per la trinxadora, un pessic de julivert, sal, pebre negre en pols, el pa escorregut, dos ous sencers, i un all ratllat.
Amb l'ajut de les mans, ho barregem tot ben barrejat, i deixem reposar, dues hores.
Tot seguit, fem les mandonguilles de mida més aviat mitjana, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli d'oliva. Quan són fregides, les traiem, i les reservem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la mitja ceba picada, dues fulles de llorer, i tres alls pelats, aixafats. Seguidament, afegim el dos cullerots de sofregit de tomàquet, un raig de conyac, i un raig de vi blanc. Quan ha reduït, afegim una mica del suc de la cocció de la sípia, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, incorporem: la sípia i les mandonguilles, i deixem coure una estona més.
A part, fem una picada amb: les ametlles torrades, un pessic de julivert, un all pelat, pa fregit, i una cullerada de xocolata en pols, afegim una mica de suc de la sípia, passem la batedora elèctrica, i tot seguit, ho afegim a la cassola amb la sípia, i les mandonguilles.
Deixem que cogui tot plegat, uns cinc minuts més, i ja ho podrem treure a taula amb uns estalvis a sota.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3107 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: