Sípia estofada amb mandonguilles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia grossa( uns 800 grams, aprox.)
  • 600 grams de carn trinxada de porc ( de secret, o presa)
  • Dues tires de cansalada de panxeta ( sense cotna)
  • Pa sec, remullat amb llet
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Sis alls pelats
  • Julivert picolat
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Sfregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Conyac
  • Ví blanc
  • Una branca d'àpi
  • Un porro
  • Una pastanaga pelada
  • Ametlles torrades, pelades
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Pa fregit
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Aigua
  • Dos ous

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Un acssó gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina

Elaboració

En una cassola amb aigua, posem a bullir: la sípia, el porro, l'àpi, mitja ceba, i la pastanaga. Quan la sípia és cuita, la tallem a trossos regulars, i la reservem.
El suc de la cocció, el colem, i el reservem.
A part, en un atuell, posem: la carn i la cansalada passades per la trinxadora, un polsim de julivert, sal, pebre negre en pols, el pa escorregut, dos ous sencers, i un all ratllat.
Amb l'ajut de les mans, ho barregem tot ben barrejat, i deixem reposar, dues hores.
Tot seguit, fem les mandonguilles de mida més aviat mitjana, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli d'oliva. Quan són fregides, les traiem, i les reservem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la mitja ceba picolada, dues fulles de llorer, i tres alls pelats, aixafats. Seguidament, afegim el dos cullerots de sofregit de tomàquet, un raig de conyac, i un raig de ví blanc. Quan ha reduit, afegim una mica del suc de la cocció de la sípia, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, incorporem: la sípia i les mandonguilles, i deixem coure una estona més.
A part, fem una picada amb: les ametlles torrades, un polsim de julivert, un all pelat, pa fregit, i una cullerada de xocolata en pols, afegim una mica de suc, passem la batedora elèctrica, i tot seguit, ho afegim a la cassola amb la sípia, i les mandonguilles.
Deixem que cogui tot plegat, uns cinc minuts més, i ja ho podrem treure a taula amb unms estalvis a sota.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1305 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!