Sípia estofada amb mandonguilles
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Una sípia grossa (uns 800 grams, aprox.)
- 600 grams de carn trinxada de porc (de secret, o presa)
- Dues tires de cansalada de panxeta (sense cotna)
- Pa sec, remullat amb llet
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sis alls pelats
- Julivert picat
- Una ceba picada
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet
- Conyac
- Vi blanc
- Una branca d'api
- Un porro
- Una pastanaga pelada
- Ametlles torrades, pelades
- Una cullerada de xocolata en pols
- Pa fregit
- Oli d'oliva
- Farina
- Aigua
- Dos ous
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina
Elaboració
En una cassola amb aigua, posem a bullir: la sípia, el porro, l'api, mitja ceba, i la pastanaga. Quan la sípia és cuita, la tallem a trossos regulars, i la reservem.
El suc de la cocció, el colem, i el reservem.
A part, en un atuell, posem: la carn i la cansalada passades per la trinxadora, un pessic de julivert, sal, pebre negre en pols, el pa escorregut, dos ous sencers, i un all ratllat.
Amb l'ajut de les mans, ho barregem tot ben barrejat, i deixem reposar, dues hores.
Tot seguit, fem les mandonguilles de mida més aviat mitjana, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli d'oliva. Quan són fregides, les traiem, i les reservem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la mitja ceba picada, dues fulles de llorer, i tres alls pelats, aixafats. Seguidament, afegim el dos cullerots de sofregit de tomàquet, un raig de conyac, i un raig de vi blanc. Quan ha reduït, afegim una mica del suc de la cocció de la sípia, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, incorporem: la sípia i les mandonguilles, i deixem coure una estona més.
A part, fem una picada amb: les ametlles torrades, un pessic de julivert, un all pelat, pa fregit, i una cullerada de xocolata en pols, afegim una mica de suc de la sípia, passem la batedora elèctrica, i tot seguit, ho afegim a la cassola amb la sípia, i les mandonguilles.
Deixem que cogui tot plegat, uns cinc minuts més, i ja ho podrem treure a taula amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3107 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.