El romesco
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit tomàquets escalivats (de mida mitjana).
- Dotze grans d'all escalivats (sense el cor)
- Dos grans d'all pelats (sense el cor)
- Un brot de julivert
- Unes fulles de menta fresca
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Tres pebrots de romesco fregits, o nyores
- Ametlles torrades i pelades
- Un grapat de pinyons
- Un pessic de xocolata en pols
- Oli de gira-sol
- Vinagre
12 racions
Utensilis
Una olla fonda
Una batedora elèctrica
Elaboració
En el forn a 180º, escalivem els tomàquets i els alls pelats.(perquè així no cal pelar-los).En una paella amb oli, fregim els pebrots o les nyores (sense el peduncle), juntament amb el pa. Seguidament, posem tots els ingredients en una olla una mica fonda, inclosos la menta i la xocolata, i ja ho podrem passar per la batedora elèctrica.
Seguidament, anem tirant oli de Girasol, i anem passant la trituradora elèctrica, com si féssim una maionesa. Penseu que el romesco, no accepta més oli que el que ell vol. Si passés que comença a surar oli per sobre, retireu l'oli sobrant, hi afegiu dos ous sencers, i seguiu batent amb la batedora. Us quedarà lligat, i ja tindreu el romesco llest per fer servir.
30min
Notes
Aquest, romesco el faig servir per tot: Com a salsa per calçots, per peixos al romesco, per fer la Xatonada, per fer plats de carn, i fins i tot per acompanyar verdures a la planxa, o a la graella.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3822 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.