Escarola amb romesco i bacallà
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Una escarola ben blanca, 100 grams de bacallà degudament dessalat, oli d'oliva verge, i sal.
- Per la salsa: un pebrotet de romesco, sis avellanes i sis ametlles torrades, una mica de pebre vermell, un all, una llesqueta petita de pa fregit, un got d'oli d'oliva verge, sal i uns pinyons (a gust).
4 racions
Utensilis
Un bol de vidre, got gran i batedora manual.
Elaboració
Posarem l'escarola en aigua freda una hora més o menys. L'escorrerem i reservarem en un bol gran, millor de vidre.
Hi afegirem el bacallà tallat a trossets petits (esqueixat).
Salsa: Posarem una mica d'oli en un got de batedora. Hi afegirem la polpa del pebrot de romesco degudament escaldat, l'all cru, el pa fregit, les avellanes i ametlles, el pebre vermell i els pinyons. Ho batrem tot, anant afegint poc a poc la resta de l'oli, fins que quedi una pasta fina.
Posaem aquesta salsa per sobre l'escarola i bacallà que hem reservat, i ho deixarem una mitja hora perquè tot s'empapi bé dels gustos.
30min
Notes
Es pot decorar amb tomaquetes petitones i unes anxoves amb oli (de qualitat), olives negres, o raves tallats en forma de flor.
Etiquetes:
M'agrada
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5368 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.