Escarola amb romesco i bacallà
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						
						
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Una escarola ben blanca, 100 grams de bacallà degudament dessalat, oli d'oliva verge, i sal.
- Per la salsa: un pebrotet de romesco, sis avellanes i sis ametlles torrades, una mica de pebre vermell, un all, una llesqueta petita de pa fregit, un got d'oli d'oliva verge, sal i uns pinyons (a gust).
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Un bol de vidre, got gran i batedora manual.
Elaboració
							Posarem l'escarola en aigua freda una hora més o menys. L'escorrerem i reservarem en un bol gran, millor de vidre.
Hi afegirem el bacallà tallat a trossets petits (esqueixat).
Salsa: Posarem una mica d'oli en un got de batedora. Hi afegirem la polpa del pebrot de romesco degudament escaldat, l'all cru, el pa fregit, les avellanes i ametlles, el pebre vermell i els pinyons. Ho batrem tot, anant afegint poc a poc la resta de l'oli,  fins que quedi una pasta fina.
Posaem aquesta salsa per sobre l'escarola i bacallà que hem reservat, i ho deixarem una mitja hora perquè tot s'empapi bé dels gustos.
														
 30min
  30min 
Notes
Es pot decorar amb tomaquetes petitones i unes anxoves amb oli (de qualitat), olives negres, o raves tallats en forma de flor.
 Etiquetes: 
						M'agrada
 
						Etiquetes: 
						M'agrada  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 9308 visites.
 9308 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Bunyols
 Bunyols Altres
 Altres 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram