Macarrons a l'estil de l'avia Núria
Aquest és un. plat que han anat transmetent de mares a filles les dones de la meva familia.
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per grill
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1. 600g de macarrons.
- 2. 250g de carn trinxada de porc.
- 3. 250g de carn trinxada de vedella.
- 4. 1 ceba grossa.
- 5. 200cc de salsa de tomàquet (o de tomàquet fregit).
- 6. 100g de formatge Emmental.
- 7. Oli d’oliva verge.
- 8. 50g de mantega.
- 9. Sal.
- 10. Pebre negre.
4 racions
Elaboració
1. Feu que a la carnisseria us trinxin la carn en dues passades, la segona amb les dues carns ja trinxades barrejades.
2. Salpebreu la carn.
3. Trinxeu la ceba en brunoise (quadradets) ben petita.
4. En una paella amb oli fregiu la carn, aneu remenant la carn per tal que quedi engrunada però sense que es torri. Reserveu.
5. En una olla bulliu els macarrons fins que quedin “al dente”.
6. Reserveu els macarrons cuits i escorreguts.
7. En la mateixa paella en que heu fregit la carn, fregiu la ceba i quan estigui transparent afegiu el tomàquet i sofregiu el conjunt. Corregiu de sal.
8. Afegiu la carn que heu reservat i deixeu 5 minuts que els gustos s’amalgamin a foc baix.
9. Preescalfeu el forn a 180º.
10. En una safata d’anar al forn poseu-hi els macarrons i el sofregit de carn i barregeu-los.
11. Cobriu el conjunt amb el formatge Emmental i a sobre poseu-hi trossets de mantega distribuïts de manera regular.
12. Amb el forn calent enforneu uns 5 minuts.
13. Passeu a gratinar els macarrons, quan estiguin gratinats al vostre gust, retireu-los del forn, ja podeu emplatar.
55min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
70 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.