Macarrons a l'estil de l'avia Núria

Aquest és un. plat que han anat transmetent de mares a filles les dones de la meva familia.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1. 600g de macarrons.
  • 2. 250g de carn trinxada de porc.
  • 3. 250g de carn trinxada de vedella.
  • 4. 1 ceba grossa.
  • 5. 200cc de salsa de tomàquet (o de tomàquet fregit).
  • 6. 100g de formatge Emmental.
  • 7. Oli d’oliva verge.
  • 8. 50g de mantega.
  • 9. Sal.
  • 10. Pebre negre.

4 racions

Elaboració

1. Feu que a la carnisseria us trinxin la carn en dues passades, la segona amb les dues carns ja trinxades barrejades.
2. Salpebreu la carn.
3. Trinxeu la ceba en brunoise (quadradets) ben petita.
4. En una paella amb oli fregiu la carn, aneu remenant la carn per tal que quedi engrunada però sense que es torri. Reserveu.
5. En una olla bulliu els macarrons fins que quedin “al dente”.
6. Reserveu els macarrons cuits i escorreguts.
7. En la mateixa paella en que heu fregit la carn, fregiu la ceba i quan estigui transparent afegiu el tomàquet i sofregiu el conjunt. Corregiu de sal.
8. Afegiu la carn que heu reservat i deixeu 5 minuts que els gustos s’amalgamin a foc baix.
9. Preescalfeu el forn a 180º.
10. En una safata d’anar al forn poseu-hi els macarrons i el sofregit de carn i barregeu-los.
11. Cobriu el conjunt amb el formatge Emmental i a sobre poseu-hi trossets de mantega distribuïts de manera regular.
12. Amb el forn calent enforneu uns 5 minuts.
13. Passeu a gratinar els macarrons, quan estiguin gratinats al vostre gust, retireu-los del forn, ja podeu emplatar.

55min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

70 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: