Pèsols negres amb carn adobada
Els pèsols negres s'havien perdut però un pagès de l'Alt Berguedà en va recuperar unes llavors i ara s'està cultivant a l'Alt Berguedà ial Solsonès.
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Fritada
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500g de pèsols negres cuits
- 200g de carn de vedella tallada a daus
- 200g de carn de porc tallada a daus
- 200g de carn de pollastre tallada a daus
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Pels adobs
Pel pollastre:
- All en pols
- Fines herbes
- Oli d'oliva verge
Per la carn de porc:
- Ceba
- Herbes de Provença
- Tomàquet fregit
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
Per la vedella:
- All i Julivert secs i trinxats
- Pebre blanc en pols
- Curry
- Oli d'oliva verge
4 racions
Elaboració
El dia abans
Posar a marinar per separat la carn en el marinat que li correspon.
Elaboració:
1. Posar a escalfar a foc mig una paella amb oli d'oliva verge.
2.Un cop calenta anar fregint la carn i reservar-la.
3. En el mateix oli, posar a fregir els pèsols amb la paella a foc mig baix, afegir un pessic de sal.
4. Quan els pèsols siguin prou cuits (no s'han de torrar) afegir-hi tota la carn i barrejar-ho bé.
5. Deixar que s'amalgamin es sabors.
6. Ja es pot emplatar acompanyat d'unes torradetes de pa.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
288 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.