Cuixa de xai al forn sobre patates i ceba tendre

Aquest plat, que es fa al forn amb una cuixa de xai desossada, difereix de la clássica cuxia al forn en la aportació de la patata, la ceba tendre i les espèces que incorpora.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1. Per 4 racions, 1 cuixa de xai de 1.200g que farem desossar i obrir pel nostre carnicer. (La farem obrir com les galtes de porc sense que quedi massa prima).
  • 2. 4 patates mitjanes (una per ració).
  • 3. 4 cebes tendres.
  • 4. Mostassa Dijon (si pot ser Maille).
  • 5. Pebre negre amb gingebre, Pimentón de la Vera.
  • 6. Sal, oli d’oliva verge
  • 7. Vi de cuinar i vi ranci.

4 racions

Elaboració

a) Peleu les patates, renteu-les i talleu-les a rodanxes primes, reserveu-les.
b) Talleu les 4 cebes tendres en meitats després cal treure la capa exterior més dura, reserveu-les.
c) Salpebreu la carn per ambdues cares.
d) En una cassola amb oli calent daureu segellant la carn i reserveu.
e) Pre-escalfeu el forn a 200º.
f) En una fregidora fregiu les patates, aneu reservant.
g) En la mateixa fregidora fregiu les meitats de ceba, observareu que les capes de les cebes es van desprenent, quan siguin toves reserveu-les.
h) Cobriu una cara de la cuixa amb Pimentón de la Vera, gireu-la i en l’altra cara poseu una capa de mostassa Dijon.
i) En una safata d’anar al forn amb oli, poseu en una capa de les cebes fregides, a sobre una altre capa amb les patates i a sobre la cuixa de xai amb la cara amb el Pimentón tocant les patates.
j) Abaixeu el forn a 180º i introduïu la safata amb la ceba, les patates i la cuixa.
k) Als 10 minuts de cocció poseu-hi un got de vi ranci i un got de vi de cuina, mullant la carn.
l) Aneu comprovant la cocció (uns 10 minuts més depenent de com us agradi de cuita).
m) Un cop considereu que la carn és cuita traieu-la del forn i deixeu reposar uns 5 minuts i emplateu.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

48 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: