"Xató" a l'estil T Vima
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Una escarola que sigui blanca.
- Olives verdes i negres.
- Anxoves amb sal.
- Bacallà esqueixat.
- Tonyina salada.(Podem comprar-la a les botigues de "Pesca salada").
Per la salsa:
- un grapadet d'avellanes i ametlles torrades.
- un gra d'all cru.
- Una tomaca escalivada.
- Un pebrot de romesco o "nyora".
- Una llesqueta de pa fregit.
- Sal, i oli verge d'oliva.
- Pebre vermell.
- Vinagre de Mòdena.
6 racions
Utensilis
Una safta bonica de servir, i una batidora manual.
Elaboració
Posarem l'escarola a trossos en remull, bastanta estona.
Escaldarem el pebrot de romesco o nyora sense la tija de sobre, per tal que entri bé l'aigua calenta dins, i l'estovi. El rascarem, i reservarem la polpa.
Posarem les anxoves en aigua, per tal que es dessalin, i les farem a trossets.
Posarem també a dessalar en aigua la tonyina, i després l'esqueixarem.
Posarem a dessalar el bacallà, i també l'esqueixarem.
Posarem dins d'un bol la tomaca escalivada, el gra d'all cru, les avellanes i ametlles torrades, la llesca de pa fregit, la polpa del pebrot de romesco, un polsim de sal, oli, un raget de vinagre de Mòdena, i el pebre vermell dolç, i ho batrem tot, fins que quedi una salsa melosa.
Treurem de l'aigua l'escarola, l'escorrerem bé, i la salarem lleugerament. Després hi anirem posant per sobre la tonyina, les anxoves, les olives, i finalment la salsa, i ho deixarem una mitja hora abans de servir-ho a taula.
1h
Notes
Hi ha diferents formes de preparar aquest plat, amb diferents ingredients. Jo particularment, el trobo molt bo d'aquesta forma.
Cal acompanyar-lo amb un bon vi negre.

Etiquetes:
"xató" a l'estil T Vima
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1314 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.