"Xató" a l'estil T Vima
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						
						
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Una escarola que sigui blanca.
- Olives verdes i negres.
- Anxoves amb sal.
- Bacallà esqueixat.
- Tonyina salada.(Podem comprar-la a les botigues de "Pesca salada").
Per la salsa:
- un grapadet d'avellanes i ametlles torrades.
- un gra d'all cru.
- Una tomaca escalivada.
- Un pebrot de romesco o "nyora".
- Una llesqueta de pa fregit.
- Sal, i oli verge d'oliva.
- Pebre vermell.
- Vinagre de Mòdena.
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una safta bonica de servir, i una batidora manual.
Elaboració
							Posarem l'escarola a trossos en remull, bastanta estona.
Escaldarem el pebrot de romesco o nyora sense la tija de sobre, per tal que entri bé l'aigua calenta dins, i l'estovi. El rascarem, i reservarem la polpa.
Posarem les anxoves en aigua, per tal que es dessalin, i les farem a trossets.
Posarem també a dessalar en aigua la tonyina, i després l'esqueixarem.
Posarem a dessalar el bacallà, i també l'esqueixarem.
Posarem dins d'un bol la tomaca escalivada, el gra d'all cru, les avellanes i ametlles torrades, la llesca de pa fregit, la polpa del pebrot de romesco, un polsim de sal, oli, un raget de vinagre de Mòdena, i el pebre vermell dolç, i ho batrem tot, fins que quedi una salsa melosa.
Treurem de l'aigua l'escarola, l'escorrerem bé, i la salarem lleugerament. Després hi anirem posant per sobre la tonyina, les anxoves, les olives, i finalment la salsa, i ho deixarem una mitja hora abans de servir-ho a taula.
														
 1h
 1h 
Notes
Hi ha diferents formes de preparar aquest plat, amb diferents ingredients. Jo particularment, el trobo molt bo d'aquesta forma.
Cal acompanyar-lo amb un bon vi negre.
 Etiquetes: 
						"xató" a l'estil T Vima
 
						Etiquetes: 
						"xató" a l'estil T Vima  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2357 visites.
 2357 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Guisat
 Guisat Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Carns
 Carns
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram