Tonyina roja en escabetx

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunhya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de tonyina roja tallada en quadrats
  • Oli d'oliva
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Dues fulles de llorer
  • Sis alls amb pell aixafats
  • Un cullerot d'aigua mineral
  • Pebre vermell dolç
  • Vi blanc
  • Vinagre de poma
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • Una ceba tendra tallada en juliana

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: la farigola, el romaní, els alls, un grapat de grans de pebre negre, la ceba tallada a juliana, i el llorer.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, mig got de vi blanc, mig got de vinagre de poma, i deixem que redueixi. Tot seguit hi afegim un cullerot d'aigua, i deixem que arrenqui el bull, seguidament posem el foc baix, afegim els tacs de tonyina salats, i deixem que vagin coent-se fins que veiem que la tonyina ja és en el seu punt de cuit, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

La tonyina escabetxada també es pot menjar en fred, ja que pot ser un excel·lent esmorzar.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1961 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: