Combinat de calçots arrebossats amb albergínia i carxofa al forn i la seva salsa

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per l'albergínia i carxofes:

  • 1 albergínia
  • 2 carxofes
  • Oli d'oliva
  • Sal

Pels calçots arrebossats:

  • 6 calçots prims
  • 1 ou
  • Farina
  • Sal
  • Oli
  • Aigua

Per la salsa:

  • 1 nyora
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 cap d'all
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 80 g d'ametlles
  • 1 llesca de pa dur (o pa fregit)

2 racions

Elaboració

Dels calçots:

Quan els calçots són prims es tallen les arrels, es retira la primera fulla i la part verda.
Si fosin gruixuts, s’han d’escaldar prèviament 3-4 minuts.
Fem una pasta amb la farina, una mica d'aigua, la sal i l'ou. Ho passem per la pasta i ho
fregim en oli calent i abundant. Els reservem.

De l'albergínia i carxofes:

Rentem i tallem l'albergínia a làmines gruixudes.
Treiem les fulles menys tendres de les carxofes i les partim per la meitat.
Pre-escalfem el forn a 180º.
En una safata de forn hi possem una mica d'oli i l'albergínia i carxofes amb una mica de sal i ho deixem coure uns 20 minuts. De tant en tant obrim el forn i tirem un rajolí d'oli per sobre i mirem com va la cocció. Ho reservem.

De la salsa:

Deixem 1 nyora en aigua durant tota la nit anterior a l'elaboració, perquè s'estovi.
Per començar, anirem escalivant els tomàquets i l'all. Aquesta serà la base de la salsa per calçots. Per a això, tallarem la cua del tomàquet, i el cul i hi fem dos talls en creu.
Això facilitarà que es vagin escalivant.
Deixem els tomàquets i l'all al forn durant uns 30-40 minuts.
Ara anem a separar la polpa de la nyora. Ho farem amb una cullereta petita.
Anirem deixant la polpa al morter.
Tot seguit afegim el pa fregit (o pa dur) i les ametlles al morter. Ja tenim el pa, les ametlles, i la polpa de la nyora, tot ficat en el morter, a punt per picar.
Ho piquem durant una bona estona, fins que quedi ben triturat.
Quant estiguin llestos els tomàquets i els alls, els hi traiem la pell i tot el que estigui cremat, i ho anem ficant al morter.
Afegim "almenys" un parell o tres de grans d'all, i també mig got d'oli.
Agafem els tomàquets i alls que ja tenim escalivats al forn.
Ara ho triturem tot bé, passant-lo per la batedora, fins que quedi la salsa amb la textura ideal.
Ja tenim la salsa. Uns 30 minuts.

50min


Recepta de cuina de Combinat de calçots arrebossats amb albergínia i carxofa al forn i la seva salsa

Combinat de calçots arrebossats amb albergínia i carxofa al forn i la seva salsa.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

281 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!